Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Сб, 20.04.2024, 11:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Июнь » 14 » Потяг мчить за обрій або історія кращого факультету СНУ ім. В. Даля
16:03
Потяг мчить за обрій або історія кращого факультету СНУ ім. В. Даля

Потяг мчить за обрій

або історія кращого факультету СНУ ім. В. Даля

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля були підведені підсумки наукової діяльності всіх підрозділів університету. Для визначення найсильнішого факультету, кафедри і вченого були використані 26 критеріїв. Помірятися силами вирішили 20 факультетів Далівського університету, розташованих на території Луганської області.

Серед основних критеріїв оцінювання можна виділити: кількість монографій, статей у спеціалізованому виданні України, статті, видані в країнах CНД і в далекому зарубіжжі; кількість заявлених патентів на винаходи; захист докторських і кандидатських дисертацій, - і це не повний перелік, необхідний для визначення кращих за підсумками минулого року. У цьому році найбільш сильним факультетом ВНУ імені В. Даля став факультет систем рейкових комунікацій. І це не дивно.

До витоків

Факультет систем рейкових комунікацій створений наказом ректора СНУ імені В. Даля Олександра Голубенка 28 серпня 2009 на базі навчально-наукового інституту рейкового транспорту і є структурним підрозділом СНУ університету. З моменту створення інституту на першому засіданні його вченої ради були визначені основні напрями роботи колективу факультету. Серед них можна назвати: удосконалення навчального процесу та підвищення якості освітніх послуг; розвиток наукового потенціалу міжнародних зв`язків та діяльності, спрямованої на реалізацію наукових положень у практичному аспекті; поліпшення підготовки кандидатів і докторів наук, - і багато чого іншого. До складу факультету входять 5 кафедр. Слід зазначити, що одна з них - кафедра залізничного транспорту - за підсумками наукової діяльності посіла у загально університетському рейтингу перше місце. Отже, дозвольте представити структурний склад кращого факультету СНУ імені В. Даля.

Кафедри: залізничного транспорту (зав. - д.т.н., проф. О. Голубенко); організації перевезень і управління на залізничному транспорті (зав. - д.т.н., проф. М. Чернецька); двигуни внутрішнього згоряння (зав. - д.т.н., проф. О. Крайнюк); Гідрогазодинаміка (зав. - д.т.н., проф. Ю. Осенін); метрологія (зав. - д.т.г, проф. І. Кириченко).

Вже керівний склад кафедр вражає наявністю вчених ступенів і професорських звань. І, щоб доповнити загальне враження, не слід забувати і про філії кафедр, які розташовані на таких підприємствах, як ВАТ ДКХ «Луганськтепловоз», ДП «Луганськстандартметрологія», а також вокзальна станція «Луганськ» та інші. І це ще не все. Як вам загальна філія інституту гідромеханіки НАН України та кафедри гідрогазодинаміки? Відразу видно рівень. І знову повторюся, і це знову-таки не все. Дві галузеві науково дослідні лабораторії «Тягові якості та економічність локомотивів» і «Тертя та мастила в приводах локомотивів»; Луганське відділення Державного науково-дослідного центру залізничного транспорту при кафедрі ж / д транспорту. Ось така значна науково-технічна база, за допомогою якої на території України з`являється все більше фахівців, завдяки яким ми можемо подорожувати в поїздках поліпшеного комфорту і добиратися (скрізь, де є рейки) до будь-яких пунктів призначення.

На прикладах вчимося

Цю незаперечну істину ще в 15 році (правда, вже нашої ери) вивів римський байкар Федр. У наші дні підтвердження цих слів з легкістю можна знайти на факультеті, де майбутні залізничники мають змогу навчатися у людей, які по праву носять горде звання - вчений. Адже на факультеті працюють 15 докторів наук, професорів і 43 кандидата наук, доцента. Тільки за останні 5 років викладачами і співробітниками всіх кафедр опубліковано близько 500 наукових праць. За свої винаходи і нововведення співробітники факультету рейкових комунікацій отримали 185 патентів. Серед цієї кількості більше 80 патентів отримані у науковій співпраці зі студентами, яких на факультеті навчається 1506 чоловік на різних формах навчання. І хто знає, може й вони всього за кілька років зможуть прославляти ім`я університету своїми славними відкриттями і досягненнями. Адже вже зараз на кафедрах факультету навчається 18 аспірантів і 2 докторанта. І, підживлюючись знаннями своїх вчителів, зростає рівень знань самих студентів, які беруть участь в олімпіадах і конкурсах студентських наукових робіт за напрямками фахової підготовки, беруть участь у міжнародних та студентських конференціях. А якщо тебе починають впізнавати, зростає твій авторитет. Отже, нескладними підрахунками можна зробити висновок, що чим більше знань засвоює студент від своїх викладачів, і чим більше застосовує отримані знання поза вишем, тим більший авторитет отримує сам університет. Навіть вірші виходять. Варто відзначити, що не тільки формулами єдиними ситий студент. Факультет активно бере участь в універсіадах та студентських заходах, так що дівчата й хлопці розвиваються ще й творчо.

За кермом потягу!

Я навмисно не згадала на самому початку матеріалу про людину, яка керує великим факультетом і стоїть, можна сказати, біля самого керма потягу ім`я якому - Факультет. Ось уже понад 40 років життя Валентина Івановича Могили пов`язане з університетом. А починалося все також, як і у більшості абітурієнтів - з вступу на перший курс. Правда, тоді часу вистачало тільки для навчання на вечірньому відділенні Ворошиловградського машинобудівного інституту, адже доводилося поєднувати навчання і роботу: за плечима у Валентина Івановича тоді були вже 4 роки трудового стажу і 3 роки служби в Радянській армії механіком-водієм середнього танка. З цього моменту і почався шлях від старшого механіка наукової групи на кафедрі локомотивобудування, потім професора цієї кафедри і до декана факультету рейкових комунікацій. В особистій бесіді Валентин Іванович зазначив, що, незважаючи на те, що ректор університету є завідувачем кращої кафедри університету, нікому і ніколи поблажок він не робить. І зі своїх запитує суворіше, ніж з інших кафедр і підрозділів університету. Як Валентин Іванович ставиться до того, що його факультет став кращим у цьому році? Звичайно, пишається. Але чудово розуміє, що це високе звання вимагає постійної віддачі. Тому на факультеті великі вимоги до викладацького складу і до студентів. Адже для того, щоб тримати такий високий рівень, необхідні колосальні зусилля всіх, хто складає команду факультету. Про високий рівень кафедр говорить і той показник, що в індивідуальному рейтингу по університету з 108 осіб дев`ять є представниками факультету рейкових комунікацій. На закінчення можу навести слова Валентина Івановича, які характеризують не тільки його особисто, але і всю його роботу, весь його факультет: «Необхідно мати творчий підхід до будь-яких завдань, які ставите».

Підготувала: Тетяна Вауліна

http://www.snu.edu.ua/index.php?nmode=1077

Категория: Новости университета | Просмотров: 615 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin