Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Вт, 19.03.2024, 12:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Июнь » 24

Заслуженный индеец соцлагеря и сегодня держится в седле

 

Неспешный поворот головы, пронизывающий взгляд, орлиный нос, крепкий торс... Серб Гойко Митич в течение многих лет воплощал на экране образ американских индейцев. Сейчас ему 70 лет, но он держит форму.

 

Девчонки шестидесятых мечтали выйти за него замуж, мальчишки - во всем походить на него. Восхищения не скрывали и их родители. В 1966 году, после выхода на экраны ГДР фильма "Сыновья Большой Медведицы", сыгравший в нем главную роль безвестный студент из Югославии Гойко Митич (Gojko Mitic) практически в одночасье стал кумиром зрителей.

Зоркий Сокол в
 фильме ... Читать дальше »

Категория: Разное | Просмотров: 678 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Гунны разбивают шатры в Кельне

 

Сегодняшние немцы с удовольствием участвуют в рыцарских турнирах, "походах" викингов, битвах гладиаторов. Тут все вместе: история, хобби, карнавал... В Кельне, например, уже в тридцатый раз разбивают свой стан гунны.

 

Dünnwald - один из районов на окраине города Кельна. Ничего особенно: стандартные многоэтажки, супермаркеты, реклама... А рядом - живописные шатры, расположившиеся на большом газоне местного парка. На развевающейся полотняной вывеске – приглашение в стан гуннов. Зрелище впечатляющее. И все же: что общего между "смерть несущими" степными кочевниками с Востока и жителями Рейна?

Подобно смерчу пронеслись в 4 веке н.э. по Европе никому неизвестные до тех пор племена. Устрашающего вида воины-кочевники в считанные годы разбили и поработили чуть ли не весь континент, оккупировали территорию Римской империи, взимая с римлян немыслимую дань (рекордная цифра, как утверждают летописцы, - тонна золота, выплачен ... Читать дальше »

Категория: Разное | Просмотров: 677 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

На ЧМ-2010 в ЮАР Германию представляет мультикультурная команда

 

Половина полевых игроков сборной ФРГ по футболу имеют миграционные корни. Именно входящие в эту группу футболисты - Лукас Подольски, Мирослав Клозе и Какау - забили три из четырех голов в матче против команды Австралии.

 

Они родились в Польше, Бразилии или в Боснии и Герцеговине и могли бы выступать за Турцию или Нигерию. Их родители - выходцы из Испании, Туниса или Ганы. Но те, о ком идет речь, выбрали форму национальной сборной ФРГ. 11 из 20, то есть более половины полевых игроков бундестим на чемпионате мира по футболу в ЮАР, имеют миграционные корни.

"Хельмут" из Бразилии

В игре против Австралии, которая стала для сборной ФРГ первой на чемпионате мира в ЮАР, один из четырех голов забил "Хельмут". "Хельмут" - не имя, а прозвище. Так в команде Германии - после получени ... Читать дальше »

Категория: Разное | Просмотров: 505 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Немецкие инженеры разрабатывают космический реаниматор для спутников

 

Многие спутники связи приходится выводить из эксплуатации потому, что иссякли запасы топлива для коррекции их орбиты. Теперь немецкие ученые разрабатывают космический аппарат, призванный продлить жизнь этим спутникам...

 

Проблема космического мусора становится все острее и постепенно обретает угрожающие масштабы. Ведь на околоземную орбиту чуть ли не еженедельно выводятся все новые и новые спутники самого разного назначения. Особенно быстро превращаются в бесполезный металлолом телекоммуникационные и телевизионные спутники, выводимые на геостационарную орбиту на высоте около 36 тысяч километров.

Чтобы эти спутники надежно функционировали, центр управления полетами вынужден регулярно корректировать их орбиту, а это требует расхода горючего. Когда же его запасы на борту подходят к концу - что происходит относительно быстро, - вп ... Читать дальше »

Категория: Сообщения об интересных событиях | Просмотров: 550 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Відповідність завдань тесту з фізики програмі ЗНО та чинним підручникам
Закачати

Увага! Завантажувати файли необхідно ТІЛЬКИ за допомогою браузера. Існують наступні обмеження на завантаження: один файл в один потік.


Відповіді на завдання тесту з фізики ЗНО 2010
Закачати

Увага! Завантажувати файли необхідно ТІЛЬКИ за допомогою браузера. Існують наступні обмеження на завантаження: один файл в один потік.


http://www.testportal.gov.ua/index.php/text/rezfiz/

Категория: Подготовка к поступлению | Просмотров: 539 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Завершено обробку відповідей та визначено результати
третьої сесії зовнішнього оцінювання з української мови та літератури

В Українському центрі оцінювання якості освіти завершено обробку відповідей та визначено результати третьої сесії зовнішнього оцінювання з української мови та літератури.

4 червня відбулася третя сесія зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури . Для участі в ній зареєструвалося 144 307 осіб. Взяли участь 127 588, що складає 88,1% від зареєстрованих.

На перевірку надійшло 255 176 бланків відповідей, що складає 100% від загальної кількості бланків тих, хто взяв участь в тестуванні. Усі роботи розпізнані, ідентифіковані та перевірені.

Абітурієнти показали такі результати:

... Читать дальше »
Категория: Новости образования | Просмотров: 514 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

СНУ ім. В.Даля зберігає лідерські позиції в рейтингу університетів

Вслід за рейтингом внз «Компас» вийшов традиційний рейтинг «Топ-200 Україна». Результати рейтингу двохсот кращих університетів «Топ-200 Україна» опубліковані в газеті «Дзеркало тижня» № 22 (802) 12 – 18 червня 2010. Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля зайняв 27 позицію.

Виконавцем проекту виступила кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз і інформатика» (Україна) на підставі меморандуму, укладеного між цією кафедрою і центром ЮНЕСКО СЕПЕС. За інформацією «Дзеркала тижня», діяльність вишу визначалася за спеціально розробленою методикою за допомогою інтегрованого індексу рейтингової оцінки, який включає якість освіти, науково-педагогічний потенціал і міжнародне визнання. Цього року було зменшено вагові категорії по таким показникам, як кількість академіків та членів-кореспондентів НАНУ, масштаб вузу. Акцент було зміщено в бік визнання вузів на міжнародній арені. Якщо проаналізувати рейтинг за останні три роки, то можна побачити, що позиції лідерів не змінюються. Далівський університет у порівнянні з минулим роком покращив позиції в рейтингу на один пункт. Якщо дивитися на показники, то лідерство за одним критерієм піднімає вуз в загальному списку, так наприклад, за якістю науково-педагогічного потенціалу - 5,9 Луганський державний університет імені Т.Ш ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 607 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Євпаторійське відділення Далівського університету прийняло XI Літній інститут з амеріканознавства

Євпаторійське відділення Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля прийняло в своїх стінах XI Літній інститут за амеріканознавства «Зміни в Америці: перспективи уряду Обами», що проводиться Посольством США в Україні.

На захід з`їхалися викладачі англійської мови вищих навчальних закладів з таких міст, як Київ, Запоріжжя, Кривий Ріг, Луганськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Сімферополь, Черкаси. У рамках інституту учасники дізналися про нові методики викладання англійської мови студентам. Всі семінари проходили у вигляді інтерактивних ігор, дебатів та моделювання ситуацій. Тренінги та семінари провели тренери-професори американських університетів. Учасники інституту отримали сертифікати з рук заступника аташе Посольства США в Україні з питань культури Тіма Стендерта і керівника Євпаторійського відділення Далівського університету Вікторії Струніної. Всі слухачі XI Літнього інституту відзначили високий рівень організації заходу, професіоналізм лекторів і тренерів. Не обійшли увагою гості і ландшафт Євпаторійського відділення Східноукраїнського національного університету імені В. Даля. Крім того, Тім Стендерт зазначив чимале значення традицій Кримського факультету Далівського університету, серед яких покладання до бюсту Володимира Даля самостійн ... Читать дальше »
Категория: Подготовка к поступлению | Просмотров: 474 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

У Далівському університеті директори шкіл Луганщини обговорили проблеми взаємодії з вишами

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся круглий стіл за участю директорів шкіл Луганщини, де були розглянуті питання профорієнтації та проблеми взаємодії загальноосвітніх середніх шкіл та вищих навчальних закладів. У заході взяли участь представники понад 70 шкіл міста і області.

Як зазначила начальник відділу загальної освіти Управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Тетяна Ткачова, в цілому по області падає кількість учнів, що може привести до нестачі абітурієнтів для вступу у вищі навчальні заклади Луганської області. «За останні 20 років у нас в 9-х класах спостерігається найменша кількість учнів - 11 300 осіб», - зазначила Тетяна Ткачова. За її словами, така ж складна ситуація спостерігається і з десятими класами. Така ситуація призведе до того, що через п`ять років кількість випускників може катастрофічно впасти. Крім того, багато школярів до сих пір не знають, яку спеціальність їм обрати. Саме у випускних класах має значення профорієнтаційна робота в школах, що також має велику кількість недоліків і не в повному обсязі виконується дирекцією. Оптимальним рішенням проблеми, що склалася, може стати співпраця між університетами ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 514 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

ЧИ ПРЕСТИЖНО БУТИ АРХІВІСТОМ ?

Архів.... щось в цьому слові є....

Архів – це один із резервуарів пам’яті людства. Аутентична інформація, що зберігається на сторінках архівних документів є історичним надбанням українського народу. Ще у стародавні часи люди черпали знання з архівного джерела, потік інформації якого дозволяв пізнати свою історію. Адже, як кажуть, «…ті, хто не знають свою історію, немов дітлахи».Взагалі від слова „АРХІВ” віє чимось давнім, архаїчним, минулим. Але архів – це і сучасність. „Модерн” пронизує усі сфери життєдіяльності суспільства, спричинюючи в інформаційній епосі процеси інформатизації й в архівній галузі. Тому людство, яке повсякчас цікавиться питанням свого походження, з’ясуванням родословної, має сьогодні значно ширші можливості в сенсі доступу до архівної інформації. Це, так би мовити, тенденція сучасності, нові прориви в актуалізації своєї праісторії. На допомогу, звичайно, приходять архівісти – кваліфіковані фахівці у галузі архівної справи, які виконують роботи, пов`язані з архівними технологіями. Еволюція кафедри архівознавства у Далівському університеті Сам Володимир Даль, ім’я якого у 2001 р. було присвоєно нашому навчальному закладу, створив для своїх нащадків справжнє архівне надбання. І той комплекс видань Козака Луганського, якими й нині користу ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 607 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Мы - Далевцы!

Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin