Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Вт, 19.03.2024, 12:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Июнь » 16

Наскільки екологічний футбольний чемпіонат у ПАР?

 

Чемпіонат світу з футболу у Німеччині 2006-го року пройшов під знаком «зелених» технологій. Нинішня першість у Південно-Африканській Республіці теж могла б виграти від них. Але «зелені» поки що мало.

 

Новий-новісінький стадіон у Дурбані задовго до початку чемпіонату почав привертати увагу туристів своєю незвичною формою. Але цікава тут не лише футуристична архітектура, а й те, що стадіон побудований за суворими стандартами захисту довкілля, каже Ніккі Дідеріхс, координатор екологічної програми Дурбана. «Основний акцент зроблено на «зеленому» дизайні – якомога більше природної вентиляції та освітлення. Особливо ми намагалися зменшити застосування кондиціонерів, бо тут дуже спекотно».

Усупереч очікуванням, найбільше енергії споживають не потужні прожектори на стадіонах, а освітлення навколо них. Саме його поміняли на більш економне. Крім того, на чемпіонаті в ПАР використовують дощову воду – ресурс, я ... Читать дальше »

Категория: Сообщения об интересных событиях | Просмотров: 504 | Добавил: Professor | Дата: 16.06.2010 | Комментарии (0)

Німеччина-2050: як можна і клімат захистити, й добробут зберегти

 

Те, про що так давно говорять науковці з усього світу - можливе. Принаймні, теоретично. Нове дослідження вказує шлях, як Німеччина може радикально зменшити викиди в атмосферу вуглекислого газу.

 

До середини століття промислово розвинуті країни мають скоротити викиди парникових газів на 95 відсотків у порівнянні з 1990 роком. Поки що це лиже довгострокова мета, про яку ведуться переговори. За підрахунками, таке радикальне скорочення необхідно для того, щоби глобальне потепління не перевищило в середньому двох градусів Цельсія.

Критики кажуть, що таке заощадження означатиме смерть для сучасної промисловості й може відкинути провідні країни, такі як Німеччина, якщо не в кам’яний вік, то в доіндустріальну епоху. Хоча можливі варіанти, як показало дослідження на замовлення неурядової організації „Всесвітній фонд захисту природи" ( ... Читать дальше »

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 598 | Добавил: Professor | Дата: 16.06.2010 | Комментарии (0)

Запрацював найбільший радіотелескоп світу

 

У Нідерландах офіційно розпочав свою роботу найбільший у світі радіотелескоп. Очікується, що за його допомогою можна буде приймати сигнали від найвіддаленіших небесних тіл.

 

Центр телескопу LOFAR (Low Frequency Aray) розташований в місті Ассені, що на північному сході Нідерландів. Сам же телескоп складається із системи, до якої входять 25 тисяч антен, розташованих у Нідерландах, Німеччині, Швеції, Великобританії, Франції та інших країнах. Формування цієї системи ще остаточно не завершено. Деякі з компонентів ще добудовуються. За оцінками вчених, сумарний діаметр усіх цих антен становить майже тисячу кілометрів.

Королівський старт

Старт роботі телескопу LOFAR дала в неділю королева Нідерландів Беатрікс, натиснувши на символічну кнопку. Це  означало початок збору сигналів від, можливо, найвіддаленіших небесних тіл. Вчені з багатьох галузей очікували на початок роботи LOFAR. ... Читать дальше »

Категория: Сообщения об интересных событиях | Просмотров: 532 | Добавил: Professor | Дата: 16.06.2010 | Комментарии (0)


Далівський Євроклуб «Сузір`я» підготував для учнів школи № 39 свято німецької мови

Євроклуб «Сузір`я» Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відвідав середню загальноосвітню школу № 39, де подарував школярам свято німецької мови.

Вже три роки члени Євроклубу «Сузір`я» відвідують учнів школи № 39. Спеціально для дітей студенти та викладачі Далівського університету готують цікаві конкурси, вивчають разом з ними вірші та пісні, розповідають про себе. Співпраця зі школою починалася з одного п`ятого класу. У цьому році представників Євроклубу зустрічали вже три класи: п`ятий, шостий і сьомий. «Цього року ми подарували школярам карти Німеччини, України та Європи. Крім того, для відеотеки школи ми надали цікаві відеоматеріали. Так само даруємо літературу та посібники для вивчення німецької мови», - зазначила викладач кафедри іноземних мов Світлана Степковська. Про свої враження від відвідування школярів розповіла і студентка-далівчанка, яка брала участь у святі для учнів. «Було дуже цікаво сходити в школу, знову відчути дитинство і поспілкуватися з хлопцями. Ми розповідали їм про себе німецькою мовою, разом з ними читали вірші та співали пісні. Сподіваюся, що наступного разу я також зможу відвідати такий захід», - розповіла студентка ІІ курсу механічного факультету Маргарита. < ... Читать дальше »
Категория: Сообщения об интересных событиях | Просмотров: 634 | Добавил: Professor | Дата: 15.06.2010 | Комментарии (0)

Мы - Далевцы!

Календарь
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin