Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Вт, 16.04.2024, 15:46
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Апрель » 1 » У Далівському університеті простежено вплив глобалізації на розвиток національної економіки
17:09
У Далівському університеті простежено вплив глобалізації на розвиток національної економіки
У Далівському університеті простежено вплив глобалізації на розвиток національної економіки

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулася ІІ Міжнародна науково–практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених "Проблеми глобалізації та моделі стійкого розвитку економіки", яка присвячена 90-річчю вишу і 35-річчю кафедри економічної кібернетики.

Географія і кількість учасників конференції зростає з кожним роком. Цього разу в конференції взяли участь близько 300 учасників з України, Росії, Білорусі, Молдови, Польщі, Казахстану тощо. Пленарне засідання було цікавим, змістовним, йшло жваве обговорення доповідей. У привітанні учасників конференції ректор СНУ ім. В.Даля професор Олександр Голубенко підкреслив значну подію для далівців – надання університету статусу національного самоврядного (автономного) дослідницького вищого навчального закладу. Через телеміст, що відбувся з Польщею, віце-голова правління міжнародної консалтингової фірми L & J Techtrading Sp. z o.o. (Варшава) Л.В. Левашова побажала розвитку партнерських відносин Україні і Польщі, а також економічного розквіту обом державам. Голова міста Свердловськ О.І. Шмальц дав пораду молодим вченим не гаяти часу у здійснені своїх мрій і реалізації ідей. Доповіді провідних вчених кафедри „Економічна кібернетика” професорів С.К. Рамазанова і А.В. Велігури були присвячені глобалізації, її впливу на економіку в країні і світі. «Мир стає гранично тендітним і деякі конфлікти не стерпні ним принципово. Тому одна з ведучих тем симпозіуму - обговорення проблематики «складання суб`єктів», а також нейтралізації й подолання наслідків широкого використання у світі технологій керованого хаосу, - сказав у вступному слові на урочистому відкритті декан факультету інноваційної економіки і кібернетики, доктор технічних наук, доктор економічних наук, завідуючий кафедрою "Економічна кібернетика” професор Султан Курбанович Рамазанов. - В умовах загострених глобальних викликів визначення вектора стратегічного вибору для України - питання не тільки безпеки на найближчі роки, але й, без перебільшення, фактор можливого існування її як справді незалежної держави». У секціях розглядалися актуальні теоретичні і практичні проблеми соціально-економічного розвитку на рівні держави, регіону і підприємства як в сучасний період, так і в перспективі. Значна увага надавалася розв`язанню питань моделювання і управління економічними системами в умовах невизначеності та ризиків. Розглядалися можливі стратегічні напрями, задачі розвитку національної економіки країни в умовах глобалізації. Також приділялася значна увага використанню інформаційних технологій в практиці державного, регіонального управління, моделюванні складних соціально-економічних процесів з використанням сучасних досягнень кібернетики, інформаційних технологій. Найкращі наукові роботи в кожній секції було відзначено грамотами. Чимало зусиль для успіху конференції доклади самі студенти і аспіранти, які були організаторами конференції, брали безпосередню участь у забезпеченні її роботи, виступали з доповідями. Слід зазначити, що конференція проходить під егідою науково-дослідної лабораторії студентів, аспірантів та молодих вчених «ФЕНІКС», яка вже понад 30 років працює на кафедрі економічної кібернетики Далівського університету.

http://www.snu.edu.ua/index.php?nmode=1029
Категория: Новости университета | Просмотров: 647 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin