Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Сб, 20.04.2024, 13:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Апрель » 28 » Електромобілі: експериментальний проект у Берліні
18:33
Електромобілі: експериментальний проект у Берліні

Електромобілі: експериментальний проект у Берліні

 

Мало хто сумнівається в тому, що майбутнє за електродвигунами. У Німеччині у восьми модельних регіонах уже навіть створюють відповідну інфраструктуру. Експеримент відбувається також у Берліні й Потсдамі.

 

Автомобіль заводиться практично безшумно. Рольф Бауер після двох тижнів користування «смартом» з електроприводом задоволений. «Чудово. Авто стартує як пожежна машина. Відмінно тягне й при цьому жодних вихлопних газів. Це найголовніше», - ділиться своїми враженнями 71-річний пенсіонер. Він належить до тих небагатьох щасливчиків, кого автомобільний концерн Daimler та енергетична компанія RWE запросили до участі у випробуванні нової транспортної концепції.

Через десять років на вулицях Берліна буде 100 тисяч електромобілів?Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Через десять років на вулицях Берліна буде 100 тисяч електромобілів?

Стиль життя берлінців й електромобільність

Нині в рамках різних експериментальних проектів по дорогах німецької столиці їздить близько сотні електромобілів. Крім електро-«смартів» у Берліні можна зустріти й «міні», яких електродвигунами оснастили компанії BMW і Vattenfall. На території міста встановлено вже понад 500 зарядних станцій. Експерти вважають цілком реальним, що через десять років у Берліні нараховуватиметься не сто електромобілів, а сто тисяч.

Такий оптимізм поділяє й Крістіан Малорні з консультативної компанії McKinsey. «Ми вважаємо, що Берлін є ідеальним містом для такого проекту. Німецька столиця вирізняється своїм стилем життя й може завдяки такому експерименту навіть перемогти в конкурентному змаганні так званих мега-міст». Малорні пропонує відкрити в Берліні ще й гігантський сервісний центру для технічного обслуговування електромобілів, що вдосконалить відповідну інфраструктуру. Підходяще місце для цього є: наприклад, аеропорт «Темпельгоф», який нещодавно закрили.

Електромобілі для всіх лише через десять років

Берлін є ідеальним для проекту не тільки через готовність його жителів до експериментів, але й також через відносно короткі відстані. Не слід забувати, що електромобілі перебувають ще в стадії розвитку й можуть долати не більше 150 кілометрів, після чого їх знову треба підключати до розетки. Це, до речі, є величезною проблемою для розробників.

Представник екологічно орієнтованого клубу автолюбителів Ґерд Лоттшпіґель вважає нинішню ейфорію навколо електромобілів невиправданою і застерігає від завеликих очікувань. «Досі жодний серйозний автомобілебудівник не може продати вам електромобіль. Перші з'являться на ринку не раніше кінця цього року. Це будуть японські авто, які коштуватимуть значно більше 30 тисяч євро. Отже, упродовж наступних десяти років електромобілі навряд чи відіграватимуть якусь суттєву роль у приватному користуванні», - прогнозує експерт.

Німецьким політикам електромобілі подобаютьсяBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Німецьким політикам електромобілі подобаються

Все, як завжди, упирається в гроші

«Проблема в тому, що паралельно доводиться продовжувати працювати над подальшим розвитком двигунів внутрішнього згорання. Цей напрямок зберігатиме свою актуальність ще років десять-п'ятнадцять, - пояснює Вольфґанґ Райманн з інженерного товариства IAV. Він очолює відділ, що займається електродвигунами. - Додаткові зусилля для розвитку нових проектів мають бути якомога ефективнішими, оскільки автомобільній промисловості через економічну кризу, яку довелося пережити, тепер бракує грошей».

Електромобільність - це поки що наукові експерименти. Але колись виникне питання й про практичні передумови. Експерти з McKinsey радять дозволити електромобілям користуватися смугами для автобусів і звільнити їх від плати за паркову, аби в майбутньому спонукати людей купувати такі машини. Однак усе це справа майбутнього. Нині ж ідеться про успіх експериментів на кшталт тих, що реалізуються в Берліні й Потсдамі.

Перші успіхи

Представник Технологічного фонду Берлін Томас Майсснер, який координує проекти в німецькій столиці, задоволений перебігом експерименту. За його словами, з технічної точки зору все функціонує, споживачі без проблем можуть переорієнтуватися, а той, хто раз проїхав на електромобілі, більше не хоче пересідати на звичайне авто.

 

Автор: Карстен Цумак / Володимир Медяний
Редактор: Роман Гончаренко


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5514632,00.html

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 622 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin