Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Чт, 28.03.2024, 23:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Апрель » 28 » Екологічне хай-тек місто майбутнього будують у пустелі
18:32
Екологічне хай-тек місто майбутнього будують у пустелі

Екологічне хай-тек місто майбутнього будують у пустелі

 

Жодних викидів СО2, жодних відходів, жодних автомобілів. Емірат Абу-Дабі будує у пустелі перше високотехнологічне екологічне місто – Масдар-сіті. 2016 року, як очікується, там житимуть 50 тисяч людей.

 

Одне з найбільш екологічних міст майбутнього коштує 22 мільярди доларів. Тобто на кожного майбутнього жителя припадає 440 тисяч доларів. Але будівництво грандіозного проекту  фінансується не лише коштом самого емірату. Частина коштів покриватиметься за рахунок продажу сертифікатів на викиди парникових газів, передбаченого Кіотським протоколом. З 2016 року, як очікується, тут житимуть 50 тисяч людей.

Високий рівень життя і екологія

«Мешканці насолоджуватимуться найвищим рівнем життя, знаючи водночас, що вони не завдають шкоди довкіллю», - розповідають у рекламному ролику, знятому на замовлення архітектурної фірми, що здійснює будівельні роботи. Аби звести це хай-тек місто 21 століття, зірка британського архітектурного небосхилу Лорд Норман Фостер працює спільно з 500 фахівцями з усього світу. Керівник філії природозахисної організації WWF в Абу-Дабі  Разан аль-Мубарак працює консультантом проекту.

«Таким чином здійснюється мрія. Ми всі хочемо високої якості життя, дбайливого ставлення до ресурсів, хочемо залишити нашим дітям і онукам здорову планету. Масдар-сіті базується на десятьох принципах, яких, коли йдеться про екологію, дуже часто не дотримуються: чесна торгівля, здоров'я, щастя, повага до місцевих традицій і культури. На цих принципах будується Масдар-сіті», - пояснює Разан аль-Мубарак.

0% шкоди для довкілля

Потреба у воді у цьому місті буде на 80 відсотків меншою, ніж у звичайних населених пунктах цього регіону. 100-відсоткова переробка сміття, 0% викидів СО2 – такими є характеристики міста майбутнього. Вулиці, як це традиційно для арабських  поселень, будуть вузькими, щоб давати затінок і зберігати прохолоду. Всі дороги розраховані тільки для пішоходів. Місто має повністю обходитися без автомобілів. Усі транспортні потреби покриватиме розгалужена мережа метро та трамваїв.

Будівлі, зелені парки і водні зони розраховані на збереження прохолоди і сприятливого мікроклімату. Електроенергію отримуватимуть від енергії сонця і вітру. «Сюди потягнуться компанії з усього світу. Так само – банки і підприємства, які бажатимуть брати участь у дослідженнях і розвивати інфраструктуру. Масдар-сіті – це рішення для всієї сфери відновлювальної енергетики», - пояснює голова правління Масдара Султан аль-Джабер. Поруч із суперсучасним технологічним центром, який будують спільно з Массачусетським технологічним університетом, у Масдар-сіті буде розташовано Міжнародне агентство з відновлювальної енергії /IRENA/

Хай-тек екологічне місто – мрія майбутнього для провідних науковців світу нині створюється в пустелі. І як обіцяють його творці у рекламному ролику, невдовзі здобутий у Маздар-сіті досвід може поширитися на весь світ.

Автор: Гелле Єппесен, Наталя Неділько

Редактор: Роман Гончаренко


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5513022,00.html

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 907 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Апрель 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin