Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Вт, 19.03.2024, 06:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2009 » Ноябрь » 25

Firefox будет использовать графические процессоры при рендеринге веб-страниц

Сообщество Mozilla работает над реализацией в браузере Firefox средств рендеринга веб-страниц с использованием мощностей современных графических ускорителей.

Время рендеринга различных веб-сайтов браузером Firefox, мс.
Время рендеринга различных веб-сайтов браузером Firefox, мс.

Суть идеи — в применении технологий Direct2D и DirectWrite, включенных в состав Windows 7, для ускорения прорисовки сайтов, нагруженных графическими элементами. В этом случае часть операций по визуализации изображений и текста будут перекладываться с центрального процессора на видеоадаптер, что позволит повысить скорость прорисовки страниц и общую производительность браузера.

Несмотря на то что реализация средств ускорения рендеринга при помощи GPU в Firefox находится в самом зачатке, система уже демонстрирует весьма обнадеживающие результаты: на ПК, оборудованных современными видеокартами с поддержкой DirectX 10, обработка отдельных страниц может ускоряться в два с лишним раза.

Тестеры и разработчики могут самостоятельно опробовать новые инструменты рендеринга, загрузив альфа-версию Fi ... Читать дальше »

Категория: IT- новости | Просмотров: 683 | Добавил: Professor | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Завтра у СНУ ім. В.Даля розпочнуться традиційні Далівські читання

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля 26 листопада о 10:30 відбудеться урочисте відкриття XIII Міжнародних Далівських читань «Володимир Іванович Даль і наука XXI сторіччя», присвячених 208-річчю від дня народження Володимира Даля та 90-річчя університету. Відкриття конференції пройде в холі головного аудиторного корпусу. Учасникам і гостям свою творчість подарують студенти-учасники народних колективів художньої самодіяльності. Пленарне засідання конференції почнеться об 11:00 в аудиторії 33А головного аудиторного корпуса. Присвоєння в 2001 році університету імені нашого знаменитого земляка дало додатковий поштовх для вивчення особистості Володимира Даля. Традиційно на Далівських читаннях вчені та студенти як України, так і світу звітують про результати роботи з питань життя й творчості Козака Луганського. Незважаючи на глибоке вивчення теми, дослідники затверджують, що щорічно з`являються нові та нові аспекти. Такий феномен пояснюють багатогранністю особистості Володимира Даля. З запланованих для обговорення питань цього року - ідеї В Володимира Даля в контексті сучасного філософського та історичного пізнання, осмислення творчої спадщини з гуманітарно-культурологічних позицій, сучасні філологічні дослідження.

http://www.snu.edu.ua/index.php?nmode=979

Категория: Новости нашего региона | Просмотров: 630 | Добавил: Professor | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Далівскому університеті відкрився унікальний Центр з вивчення чеської мови та культури

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відкрився перший на Сході України Центр чеської мови та культури, створений за грантом Південно-Моравійського центру міжнародної мобільності. На урочисте відкриття прибули почесні гості - Посол Чеської Республіки в Києві Ярослав Башта, генеральний консул Чеської Республіки в Донецьку Антонин Мургаш, представник Южно-Моравийского центру міжнародної мобільності Івана Хамадова. Подібний Центр діє тільки в Києві.

Червону стрічку перерізали ректор університету професор Олександр Голубенко та Посол Чеської Республіки в Києві Ярослав Башта. «Я дуже радий тому, що ми відкриваємо цей центр на Сході України, - підкреслив Ярослав Башта. - Я сподіваюся, що це допоможе розвитку наукових і особистих відносин між нашими країнами. Хотілося б побажати успішного вивчення мови, а тим, хто захоче продовжити навчання, вдалої здачі іспиту в університетах Республіки Чехія».

Центр чеської мови й культури не перший в університеті. Вже кілька років у СНУ ім. В.Даля успішно функціонують центри англійської, німецької, китайської й польської мов, які сприяють реалізації головного завдання університету - ... Читать дальше »

Категория: Новости Факультета!!! | Просмотров: 664 | Добавил: Professor | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Далівський університет зміцнює співробітництво з Китаєм

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля відвідала з офіційним візитом делегація Університету Шансі міста Лінфен Китайської Народної Республіки. Декан Інституту каліграфії та живопису професор Зао Тингрен, заступник директора відділу навчальної роботи професор Фан Зефенг, директор відділу міжнародного обміну та співробітництва доцент Лю Йанинг прибули на запрошення ректора СНУ ім. В.Даля професора Олександра Голубенка з метою проведення переговорів щодо співробітництва у сфері науки і освіти. В рамках програми офіційного візиту делегація Університету Шансі провела переговори з керівництвом університету та ознайомилась з університетом, його історією, відвідала Центр китайської мови та культури, кафедру педагогіки, Інститут духовного розвитку людини та кафедру ЮНЕСКО. Делегація Університету Шансі проявила також професійну зацікавленість Навчальною телевізійною студією. Результатом переговорів стало підписання угоди про міжнародне співробітництво між вищими навчальними закладами. Наша довідка: Університет Шансі, заснований у 1902 році, один із трьох найстаріших та найбільших університетів Китаю. В університеті навчається близько 20 тисяч студентів, в тому числі більше 10 тисяч бакалаврів і 6 тисяч студентів магістратури. З іноземних мов викладаються англійська, російська, німецька, японська та французька. Ведеться співробітництво з прибли ... Читать дальше »
Категория: Новости нашего региона | Просмотров: 721 | Добавил: Professor | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Далівці вшанували пам’ять Володимира Даля

У день 208-ої річниці з дня народження нашого земляка видатного вченого Володимира Даля за традицією ректорат і професорсько-викладацький склад Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля урочисто поклали квіти до пам’ятника Козака Луганського. Володимир Даль народився 22 листопада 1801 у Луганську. Він увійшов в історію як багатогранна особистість: лексикограф, етнограф, лікар, морський офіцер, інженер, зоолог, публіцист. Безцінними можна назвати його «Толковый словарь живого великорусского языка» та «Пословицы русского народа». У Луганську в пам’ять про видатного земляка створено Літературний Музей, де в повному обсязі зібрані видання літературних творів Володимира Івановича Даля.

На честь 200-річчя з Дня народження Козака Луганського 2001 рік ЮНЕСКО було оголошено роком Володимира Івановича Даля. Рішенням Кабінету Міністрів України 13 листопада 2001 року Східноукраїнському національному університету присвоєно ім’я Володимира Даля. З цього часу в університеті розпочалася ще більш активна науково-дослідницька робота з вивчення аспектів творчості та життєвого шляху видатного земляка. «Наш земляк, Козак Луганський, Володимир Іванович Даль увійшов в історію як великий українець, - відмітила на покладанні квітів проректор з науково-педагогічної роботи професор Галина ... Читать дальше »
Категория: Новости нашего региона | Просмотров: 732 | Добавил: Professor | Дата: 25.11.2009 | Комментарии (0)

Мы - Далевцы!

Календарь
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin