Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Чт, 25.04.2024, 02:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Март » 18 » Щоб на сайті був аншлаг
23:33
Щоб на сайті був аншлаг

Щоб на сайті був аншлаг

Як залучити максимальну кількість гостей на ваш сайт, зацікавити контентом і утримати їх у якості постійних відвідувачів? Якими способами користуватись не варто? Як розпізнати шахраїв серед оптимізаторів сайтів?

Втім, досягти оптимальної колоритності, активно пропонувати свій контент, використовувати максимум інструментів, не дратуючи відвідувача та не ошукуючи його оманливими хитрощами, при бажанні може не лише профі, але й кожен ініціативний та уважний користувач.

У цьому кореспондент ІТ-ІМК переконалась у розмові з експертом з оптимізації сайтів, автором багатьох досліджень Мариною Волковою (м.Оренбург, РФ).

- Які складові оптимізації сайту, на вашу думку, є обов'язковими?

- Гадаю, що провідну роль у збільшенні відвідуваності сайту відіграє його величність Контент. Щоб там не казали, а контент має бути унікальним, цікаво написаним та інформативним. Наступний момент - це оптимізація сайту під пошукові системи. Це настільки велика тема, яку висвітлити в рамках короткого інтерв'ю неможливо при всьому бажанні. До одного з основних способів збільшення відвідуваності можна віднести рекламу сайту, наприклад, за допомогою банерів на ресурсах з високою відвідуваністю, контекстної реклами

Всі, без винятку, власники веб-сайтів прагнуть збільшити відвідуваність свого дітища. Для цього необхідно справити враження на відвідувачів, утримати їх, зацікавити, в кінцевому результаті схилити аудиторію на свій бік. Це не просте завдання в умовах інтернет-конкуренції.

- Чи маєте ви певний алгоритм підвищення відвідуваності сайту?

- Можна просто розподілити поради на окремі пункти. По-перше, можна провести детальний аналіз відвідуваності сайту. Подивіться, в який час доби, на які дні припадає найбільша відвідуваність, визначте, скільки користувачів водночас можуть перебувати на вашому сайті, не перевантажуючи сервер; інтереси яких регіонів більшою мірою відображає ваш сайт.

Не варто нехтувати й рекламними акціями. До речі, статистика показує, що після проведення рекламних акцій кількість відвідувачів зростає на 15-20%. Відомо, що дехто заходить на сайти просто з цікавості. А от щоб їх утримати і потрібне просування сайту банерною рекламою, пошуковою системою, якісним і унікальним контентом.

Проте важливо дотриматись певної межі, аби не дратувати відвідувачів. Для цього слід поліпшити завантаження сторінок, забрати зайві спливаючі вікна, непотрібну рекламу, забезпечити доступний інтерфейс і просту навігацію по сайту. Людям, які потрібно дістатись до певної інформації, зовсім не хочеться зайвий раз клікати на посилання.

Якщо це інформація про ваші товари і послуги, то вона має бути максимально актуальною і зрозумілою. Тоді відвідувач довго буде залишатися на сайті, за умови регулярного оновлення останнього. Це можна робити хоча б три рази на місяць. Придумайте нові заголовки статей, виділяйте посилання і розділи. Створіть корисний форум на сайті для спілкування, де можна поговорити про наболілі проблеми, що подобається, що не подобається; самі ви теж повинні обов'язково брати участь у дискусіях і давати грамотні відповіді.

А якщо для налаштування навігації ви використовуєте на сайтах таблиці, подбайте, щоб розміри були вказані в пікселях, а не у відсотках. Доцільно налаштувати свою сторінку під кілька типів браузерів, інакше будете втрачати частину відвідувачів щодня.

Запропонуйте відвідувачам безкоштовні послуги, які відображають вашу діяльність, продукцію, в результаті такої акції ваші відвідувачі дуже скоро стануть вашими постійними читачами та партнерами. Забезпечте їм можливість переходу та посилання на сторінки сайту, які відображають ваші умови роботи, діяльність, продукцію.

І, нарешті, працюйте над дизайном. Звичайно, головне в цій справі - не перестаратись. Не варто перезавантажувати сторінку сайту різними малюнками, банерами. Зручність у тому й полягає, що важлива не лише краса, але і зміст.

Насправді тема збільшення відвідуваності сайту досить широка, і говорити про це можна багато.

- Якими інструментами не варто користуватись для збільшення відвідуваності сайту?

- В Інтернеті нерідко можна зустріти оголошення типу "Розкрутимо ваш сайт за тиждень", "Зліт ракетою на перші місця в Rambler і Yandex" тощо. При цьому серед користувачів з'являються чутки, що в рейтингах пошуковиків за гроші можна потрапити на перші місця видачі нелегальним шляхом. Насправді перші місця в каталозі цих систем і перші місця в результатах пошуку не продаються. Втім, ви абсолютно спокійно можете потрапити на перші рекламні місця в результатах пошуку через Rambler і Yandex - ось це без проблем робиться за гроші, причому, як правило, дуже істотні. Платити при цьому ви будете  порталам.

Що ж пропонують розкрутчики, які себе зазвичай називають "оптимізаторами"? Вони пропонують цілий комплекс послуг з рекламування та просування вашого сайту, при чому серед цих послуг є як цілком нормальні і коректні, так і некоректні. Ще їх називають "чорними методами оптимізації".

- Які ж способи оптимізації є некоректними?

- Частина компаній з SEO-оптимізації не використовують некоректних методів, деякі використовують і ті, й інші, а ще дехто - тільки некоректні. Іноді некоректні методи називають "незаконними", але взагалі ніякого порушення законодавства у подібних діях немає, а є порушення вимог каталогів і пошукових систем - ще точніше, спроба їх обдурити. Таким чином ваш сайт може потрапити до чорного списку, після чого його взагалі виставлять з каталогу, а пошукові системи почнуть ігнорувати.

Серед некоректних методів є також використання некоректних ключових слів. Не слід дурити користувача, вказуючи в пошукових словах те, чого на сайті насправді немає — навіть якщо це такі популярні теги як "стільникові телефони", "дівча", "реферати". Адже на сьогоднішній день через таких оптимізаторів пошукачі майже повністю ігнорують ключові слова, хоча раніше ними користувались досить активно. Аналогічним чином деякі оптимізатори ліплять у заголовки слова, що часто зустрічаються в Мережі.

Нерідко з метою оптимізації пошуку за відповідними ключовими словами оптимізатори створюють на сайті спеціальні сторінки, згенеровані особливими програмами. Суть у тому, що чим більше ключових слів або фраз міститься на сайті, тим краще на це реагує пошукова система. Однак коли відвідувачі потрапляють на такі механічно згенеровані тексти, вони кажуть нехороші слова, після чого більше не заходять на ваш сайт, навіть якщо там є цілком гідні матеріали.

Ще один спосіб наповнити сторінки зайвим текстом спеціально для пошукачів, приховуючи його від відвідувачів за допомогою різних хитрощів: текст розміром в один піксель, текст з однаковим кольором літер і фону. Також великою проблемою пошукових систем стали дорвеї (від англійського doorway - вхідна сторінка).

- Які з ваших рекомендацій користувачі можуть виконати самі?

- Думаю, що всі мої рекомендації користувачі зможуть виконати самі. У моїх рекомендаціях немає нічого складного, я сама навчаюсь і намагаюсь розповідати своїм читачам доступною і зрозумілою мовою.

- За якими послугами доведеться все ж таки звернутись до фахівця і скільки, на вашу думку, такі послуги можуть коштувати?

- Це залежить від того, яке завдання перед вами стоїть. Чи ви хочете, наприклад, якомога швидше вивести в ТОП свій сайт і при цьому не володієте анінайменшими знаннями оптимізатора, чи ви обмежені в часі, або ж це сайт фірми, яка виділила кошти на його оптимізацію. Не можу сказати, скільки будуть коштувати послуги оптимізатора. Зараз багато пропозицій в Мережі, які стосуються оптимізації. Треба дивитись, що пропонує той чи інший оптимізатор, уміти відрізнити грамотного та професійного оптимізатора від непрофесійного і нечесного.

it.imk.com.ua

http://www.internetua.com/sxob-na-sait--buv-anshlag
Категория: IT- новости | Просмотров: 542 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 4
    Гостей: 4
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin