Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 29.03.2024, 07:47
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Сентябрь » 18 » Політичні анекдоти в НДР
07:00
Політичні анекдоти в НДР

Політичні анекдоти в НДР

 

Що буде, якщо поміняти Брежнєва на Хонекера, КДБ на „штазі”, а „Запорожець” на „Трабант”? Східнонімецький анекдот. Як і в СРСР, у НДР процвітав політичний гумор. Сьогодні ці жарти цікавлять хіба що істориків. А завтра? Чи пам’ятатимуть гумор в НДР німці, які народилися вже в об’єднаній Німеччині?

 

Ці питання поставили собі редактори німецького інтернет-видання „Шпіґель-онлайн” і заснували конкурс анекдотів про НДР. Результат перевершив усі очікування. В редакцію надійшли і продовжують надходити сотні жартів про життя в країні реального соціалізму.

Про партійних босів

Над ким і над чим сміялися східні німці? Як і в Радянському Союзі, класичними „героями” були партійні лідери, від одного із засновників Німецької Демократичної Республіки Вальтера Ульбріхта:

Зустрілися якось Віллі Брандт і Вальтер Ульбріхт. Після протокольної розмови Ульбріхт запитує: „Мені хотілося б знати, яке у Вас хобі?” Брандт: „Я збираю жарти, які люди про мене розказують, а Ви?” Ульбріхт: „У мене хобі майже як у Вас. Я збираю людей, які роблять такі жарти”.

...до одного з останніх керівників НДР Еріха Хонекера:

Еріх Хонекер вирішив перевірити, чи любить його народ. Він ходить від хати до хати і дзвонить у двері. В одній квартирі двері відчиняє маленький хлопчик і запитує: „Хто там?”. Хонекер відповідає: „Я – той, завдяки кому в твоєї родини є телевізор і завжди достатньо їжі”. Хлопчина радісно вигукує: „Мамо, тато, дядя Петер з Кельна приїхав!”

Про „штазі”

Ще один культовий об’єкт політичного гумору в НДР – східнонімецький аналог радянського КДБ, який називався „штазі”:

ЦРУ, КДБ і „штазі” проводять змагання. У печері лежить скелет. Хто найточніше визначить його вік, той і переміг. Першим пішов агент ЦРУ. Виходить через три години: „Цьому скелету приблизно 840 тисяч років”. Журі здивовано: „Це майже точно. А як Ви дізналися?” - „Хімічні аналізи”, - каже американець.

Другим пішов кадебешник. Через десять годин він виходить з печери і каже: „Цьому старому 845 тисяч років”. Журі у відповідь: „Непогано, це ще точніше. А як дізналися Ви?” Росіянин: „Товариш Сталін наш головний біолог. З його методами від нас нічого не сховаєш”.

Останнім до печери пішов агент східнонімецької „штазі”. Він сидить у печері 5 годин, 10, 15,... нарешті через 25 годин виходить і каже: „Цьому типу 845 792 роки”. У журі повідвисали щелепи: „Це точний його вік, як Ви дізналися?” Німець: „Він сам мені зізнався...”

Про Фріцхена

Тим, ким у Радянському Союзі був знаменитий Вовочка, тим був у Східній Німеччині Фріцхен:

Маленький Фріцхен приходить додому зі школи. „Тато, нам повернули твори про досягнення НДР!” – „Ну, і що ти отримав?” – „У мене найкраща робота – двійка!”, - радіє Фріцхен. Батько обурено: „Що? Двійка? І це найкраща робота?” Фріцхен: ”Не знаю, інші ще не повернулися з допитів”. 

І нарешті: яка ж Східна Німеччина без народного автомобіля?

Виїхав якось східний німець на своєму „Трабанті” до Західної Німеччини. На автобані в нього закінчився бензин, а тут проїжджав один водій на БМВ і погодився підтягти „Трабант” до наступної заправки.

На дорозі БМВ обходить „Мерседес”. Водій БМВ забув, що в нього ззаду „Трабант” і вирішив будь-що обігнати „Мерседес”. Водій „Трабанта” злякався, а тут ще попереду з’явилася автозаправка, і він почав сигналити.

У цей момент у власника заправки очі на лоба полізли. „Гей, Фріц, - гукає він напарника, – іди глянь! БМВ і „Мерседес” влаштували перегони, а позаду жме „Трабант” і сигналить, щоб його пропустили!”

Більше жартів на сайті www.spiegel.de

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2475967,00.html

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 628 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin