Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Чт, 18.04.2024, 06:01
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2011 » Март » 8 » CeBIT 2011 – від «хмарних обчислень» до 3D-смартфонів
08:54
CeBIT 2011 – від «хмарних обчислень» до 3D-смартфонів

CeBIT 2011 – від «хмарних обчислень» до 3D-смартфонів

 
На фото: конгресцентр ярмарку СеBIT
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Конгресцентр ярмарку СеBIT

Майбутнє вже розпочалося – таке враження виникає, якщо пройтися павільйонами найбільшого у світі комп’ютерного ярмарку CeBIT. Виставка працює в Ганновері від 1-го до 5-го березня. У ній беруть участь 4200 фірм.

 

Кожен, хто дивився фільм «Зоряні війни», напевно, пам'ятає голографічні зображення Люка Скайвокера та принцеси Леї. Німецький оператор телефонного зв'язку Deutsche Telekom теж так може. «Telekom демонструє за допомогою своєї голографічної інсталяції можливості мережі вже в найближчому майбутньому», - пояснює Ральф Вілкінг з Deutsche Telekom. Він не встиг завершити фразу, як перед ним з'явилася голограма його колеги Андреаса Шнайдера, який перебуває в Бонні й спілкується з Ганновером за допомогою мобільного зв'язку в якості HD.

Спілкування з голограмою

Таке є можливим завдяки новому стандарту мобільного зв'язку, так званого LTE. Нова технологія дозволяє збільшити обсяги передачі даних у шість разів. Ця необхідність виникла у зв'язку зі стрімким зростанням обсягів даних, які транспортуються через мобільні мережі. «Якщо 2008-го року в Німеччині щомісяця через мобільні мережі транспортувалося три з половиною мільйони гігабайтів, то 2013-го року експерти очікують уже два ексабайти – це цифра з 18 нулями», - пояснює Андреас Шнайдер, точніше його голограма. Якщо всі ці дані перенести на компакт-диски, тоді постане вежа висотою в три-чотири кілометри.

На СeBIT 2011 можна поспілкуватися й з роботомBildunterschrift: На СeBIT 2011 можна поспілкуватися й з роботом

Вище, далі, швидше – той, хто хоче на CeBIT привернути до себе увагу, повинен мислити категоріями рекордсменів. Не викликає здивування, що концерн IBM відрядив до Ганновера «доктора Ватсона». Так називається комп'ютер, який щойно в Америці став переможцем наукової вікторини «Jeopardy».  «Ватсон» здатен розуміти нормально сформульовані людиною запитання й відповідати на них. У пам'яті цієї машини збережена інформація обсягом у 200 мільйонів сторінок Din-A-4. Задіяні 2800 мікропроцесорів, аби проаналізувати людську мову, обробити інформацію й видати відповідь.

«При конструюванні комп'ютера-довідника ми використали аналітичні програми, алгоритми – одним словом усе, що вже є на ринку, - розповідає керівник німецького підрозділу IBM Мартін Джеттер. – Це означає, що сьогодні вже кожен, незалежно від галузі, здатен створити свого маленького «Ватсона», який розумітиметься на економіці, урядових справах або комунальних проблемах».

Усе ховається в «хмарі»

Якщо йдеться про складні обчислювальні операції, які не потрібні щодня, тоді користувач звертається до так званої «хмари». Упродовж останніх двох років стало модно вживати такий термін, як Cloud Computing або «хмарні обчислення». Тобто, програми й дані знаходяться не на комп'ютері користувача, а в інтернеті. При цьому користувач платить лише за те, що він реально використовує з цих програм. Ціла низка компаній пропонує в Ганновері різні рішення для «хмарних обчислень», які допоможуть користувачеві заощадити не лише місце на власному комп'ютері, але ще й гроші.

4200 фірм з усього світу беруть участь у CeBIT 2011Bildunterschrift: 4200 фірм з усього світу беруть участь у CeBIT 2011

На комп'ютерному ярмарку в Ганновері знайдуть чимало цікавого не лише фахівці, але й звичайні споживачі. Концерн Fujitsu вирішив скористатися популярністю планшетних комп'ютерів і пропонує свою альтернативу iPad'у. «Тут використовується операційна система Windows7. Таким чином ви працюєте у звичних для вас умовах, - пояснює представник німецького підрозділу Fujitsu Міхаель Метціг. - Ви можете працювати за допомогою стилуса або пальців, без клавіатури й миші. Цей планшетний комп'ютер має набір усіх варіантів для бездротового підключення. Його можна дуже легко підключити до домашньої комп'ютерної мережі».

Перший смартфон із 3D-зображенням

Також південнокорейський виробник LG Electronics привіз до Німеччини новинку. «LG Optimus 3D – це перший у світі смартфон із тривимірним зображенням, для користування яким не потрібні окуляри. Перебуваючи в дорозі ви маєте змогу й самі вести зйомку в тривимірному форматі й відразу виставляти свій 3D-контент у мережі», - каже Міхаель Вільмес, який представляє LG Electronics.

Кому набридло просто без руху сидіти за комп'ютером, тому варто відвідати павільйон 19. Там представлені комп'ютерні програми, що спонукають користувача рухатися – від електронного тренера гри в гольф до симулятора настільного тенісу. А за допомогою Google Earth можна здійснити віртуальні велосипедні тури, тиснучи на педалі домашнього велотренажера. 

 

Автор: Рольф Венкель / Володимир Медяний
Редактор: Христина Ніколайчук


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14879693,00.html

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 492 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin