Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 19.04.2024, 08:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2011 » Март » 8 » CeBIT 2011: автомобіль, що говорить, та інші цифрові новинки
08:55
CeBIT 2011: автомобіль, що говорить, та інші цифрові новинки

CeBIT 2011: автомобіль, що говорить, та інші цифрові новинки

 

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

Для любителів техніки комп’ютерний ярмарок CeBIT є справжнім раєм. Відвідування павільйонів нагадує читання наукової фантастики. Приклад – авто, що говорить.

 

Роботи, що насвистують веселу пісеньку або говорять окремі фрази, - такого «добра» на цьогорічному CeBIT знайдеш чимало. Розробники автомобільного концерну Ford пішли далі й спробували налагодити обопільне спілкування між машиною і людиною. Модель Ford Touch вони оснастили системою аудіо-керування Sync.

Руки - на кермі, очі - на дорозі

Водію більше не потрібно відривати руки від керма, аби заново запрограмувати навігаційну систему. Він просто диктує комп'ютеру адресу або може голосно побажати, аби той в актуальний "плейліст" включив нову улюблену пісню. Система Sync володіє дев'ятнадцятьма мовами й реагує на десять тисяч команд. Через мобільний хот-спот налаштовується доступ до інтернету.

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

Але й це ще далеко не все. За допомогою Bluetooth водій може синхронізувати свій смартфон з авто. Перевага такої операції полягає в тому, що комп'ютер на вимогу вголос зачитуватиме короткі повідомлення, які приходять на мобільний телефон, і навіть листи з електронної поштової скриньки. До 2015-го року Ford сподівається продати в Європі понад два мільйони автомобілів, що здатні говорити.

Цифрова пожежна

На стенді Інституту імені Фрауенгофера все виглядає значно серйозніше. Тут науковці й розробники створили модель командного пункту пожежної охорони. Розігрується сценарій: пожежа в одному з великих німецьких міст. Спілкування в штаб-квартирі, яка повністю працює в цифровому режимі, відбувається через сенсорні екрани на стінах; будь-який рух у приміщенні фіксує відеокамера.

«Ми намагаємося підтримати людину в роботі, коли їй доводиться взаємодіяти з машинами, - пояснює Флоріан ван де Камп, представник Інституту імені Фрауенгофера. - Аналізуючи рух і жести людей, зафіксовані на відео, ми намагаємося зрозуміти, що потрібно людям, і відповідно надати їм активну підтримку при виконанні тих чи інших завдань».

Флоріан ван де Камп переконаний, що таким чином людина зможе значно швидше й ефективніше діяти в кризовій ситуації. Цифрова пожежна штаб-квартира, представлена на CeBIT, - це, однак, ще справа майбутнього, оскільки всі дослідження планується завершити не раніше, ніж через два з половиною роки.

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  

«Революція» в класі

Виробник електротехніки BenQ з Тайваню говорить про революцію в шкільних класах. Компанія представила новий проектор, який здатен налаштувати безпосередній зв'язок зі спеціальним цифровим олівцем. Цей олівець оснащено міні-камерою, за допомогою якої команди через проектор транслюються на білу шкільну дошку. Учні мають можливість, наприклад, спільно розв'язувати математичні задачі.

«Так значно цікавіше вчитися й працювати, - каже менеджер з BenQ Олівер Барц. - Ми більше не говоримо про крейдову дошку. Наш винахід дозволяє працювати інтерактивно, інтегрувати в навчальний процес фото й фільми». Щоправда, представник тайванської компанії не пояснив, як він представляє собі урок, під час якого кожен учень має можливість щось написати на дошці за допомогою цифрового олівця. Для дівчинки, яка разом з батьками теж відвідала стенді BenQ, така розробка є дуже практичною: «Тоді не потрібно буде виходити до дошки, й усе можна буде робити, сидячи за партою».

 

Автор: Ніколас Мартін / Володимир Медяний
Редактор: Христина Ніколайчук


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14885249,00.html

Категория: Новости науки и техники | Просмотров: 436 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin