Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Сб, 20.04.2024, 16:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2011 » Март » 8 » BMW надолужує відставання в «електричній» ніші
08:58
BMW надолужує відставання в «електричній» ніші

BMW надолужує відставання в «електричній» ніші

 

BMW боїться проґавити прихід «електричної епохи» в автопромисловості. Мюнхенський виробник автомобілів преміум-класу представив нову марку, під якою з 2013 року випускатимуться електричні та «гібридні» машини.

 

Під маркою «BMW i» вже за два роки з конвеєра заводу у Лейпцигу сходитимуть електромобілі та спортивні авто з гібридним двигуном. «Виходячи на ринок із субмаркою «BMW i», ми у майбутньому орієнтуватимемося на клієнтів, для яких одночасно важлива і екологічність, і ексклюзивність продукту», - заявив під час презентації керівник відділу розробок Клаус Дреґер.

Перша серія передбачатиме дві моделі – i3 та і8. Розрахований на чотири місця і3 має стати «автомобілем для міста» - компактним і маневреним. Зробивши ставку на електромобільність, мюнхенці не стали переорієнтовуватися на нові прошарки автомобілістів. Як і нинішні бензинові BMW, їхні електричні побратими будуть задоволенням для багатих. Концерн називає цінове вікно у межах 30-40 тисяч євро за «міський» і3. При цьому аналітики схиляються радше до верхньої планки.

Ставка на легкість та аеродинамічність

Клаус Дреґер: Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Клаус Дреґер: "екологічність і ексклюзивність" Літера «і» у позначенні субмарки символізуватиме інновативність, зазначив Дреґер, відповідаючи на запитання журналістів. Як видно зі схематичних зображень, дизайнери дали розгулятися своїй фантазії. Вони зазначають, що головна мета футуристичного дизайну – висока аеродинамічність. Реалізувати задум дозволить карбон – легкий і гнучкий вуглепластик.

Хоча і3 й не гоночний автомобіль, аеродинаміка має для нього ключове значення, каже Клаус Дреґер. Адже мінімізація спротиву зменшує споживання електрики, отже – зростає пробіг авто на одній зарядці. Нині саме навколо максимального пробігу точиться боротьба між розробниками електромобілів. BMW у цій боротьбі робить ставку на кузови з карбону. «Волокна карбону дорожчі за сталь або пластик. Але їхня перевага – легкість. Вага кузову з карбону удвічі менша за сталевий», - зазначає інженер мюнхенського концерну Ульріх Кранц. Кузов і3 з карбону буде на 300 кілограмів легшим, ніж еквівалент зі сталі. Ця економія дозволяє також компенсувати велику вагу батарей, яка є одним з недоліків електромобілів.

Футуристичні кузови з карбонуBildunterschrift: Футуристичні кузови з карбону

Майже півмільярда євро інвестицій

Налагодження лінії виробництва електромобілів у Лейпцигу потребуватиме 400 мільйонів євро інвестицій, буде створено 800 нових робочих місць. Однак на запитання, скільки ж електромобілів зійде 2013 року з конвеєрів лейпцизького заводу, у концерні конкретної відповіді не дають. «Ми в Німеччині поставили собі мету – до 2020 року на наших дорогах має бути один мільйон електромобілів. Ми хочемо, щоби значна частина цих авто була виробництва BMW», - заявив керівник відділу розробок Клаус Дреґер.

Виробники розуміють, що для успішного продажу електромобілів вже нині потрібні інвестиції в інфраструктуру. Менеджмент BMW виділив 73 мільйони євро, які буде інвестовано у компанії, які займаються розробкою інновативних рішень для електромобільності. Йдеться про «розумні навігаційні системи», що надаватимуть інтерактивну інформацію про електрозаправки та наявність місць для парковки, а також про нові моделі «каршейрінґу» - публічного використання автомобілів у містах.

Автори: Тауфіґ Халіл/Євген Тейзе
Редактор: Леся Юрченко


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14861102,00.html

Категория: Авто-новости | Просмотров: 563 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin