Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 29.03.2024, 14:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Январь » 6 » Мільярдні прибутки: бізнес на додатках до мобільного телефону
22:13
Мільярдні прибутки: бізнес на додатках до мобільного телефону

Мільярдні прибутки: бізнес на додатках до мобільного телефону

 

Пошукова система для телефонів, мобільне освітлення для дискотеки чи калькулятор для чайових – досі це були іграшки чи рекламні штуки. Сьогодні додатки до мобільних телефонів – це величезний ринок.

 

Хто б міг про це подумати – на віртуальних коровах можна заробляти гроші. Мільйони людей в світі стали фермерами завдяки своїм мобільним і комп’ютерній грі під назвою Farmville. Одна віртуальна корова коштує 15 євроцентів. І їх купують мільйони. Для фірми-розробника програмного забезпечення Zynga – це привабливий ринок. Своїми міні-програмами для мобільних телефонів та соціальної мережі Facebook компанія сьогодні заробляє 100 мільйонів доларів на рік. Існує фірма від 2007 року. Їй вдалося швидше стати прибутковою, ніж інтернет-гіганту Google. Так звані applications, тобто програмні додатки до мобільників – зараз у моді.

«Терміном додатки називають пакети програмного забезпечення для смартфонів, тобто мобільних телефонів, якими можна не лише телефонувати. Ці пакети розширюють функції мобільних телефонів. Це можуть бути ігри, або записнички, навігаційне обладнання для автомобілістів, перекладачі. Тобто все, що телефон не може сам по собі, але що можна завантажити на нього через додаток», - каже Ахим Барцкок, редактор німецького комп’ютерного журналу с´t і експерт з мобільних телефонів. Звичайно, в нього теж є власний смартфон. За даними останніх досліджень, щороку такі телефони купують 200 мільйонів людей. Телефони використовують для багатьох речей, а не лише для дзвінків.

Від меча із «Зоряних воєн» до ай-пива

Компанія Apple, виробник найуспішного смартфона, який називається iPhone, показала конкурентам, як можна заробляти гроші на додатках. В спеціальному магазині в інтернеті можна завантажити на мобільний телефон численні програми. Одні платні, за інші платити не треба. Успіх цього магазину здивував галузь. У вересні було взято позначку в два мільйони завантажень. Конкуренція не насе задніх. Попри кризу, продаж додатків до смартфонів від Blackberry, Google та Nokia торік збільшився. У найбільші чотири роки експерти очікують, що оборот галузі становитиме щонайменше 15 мільярдів доларів.

Більшість із додатків можна вважати іграшкою, а не чимось життєво необхідним. Наприклад, світловий меч із «Зоряних воєн» «Lightsabor unleashed», який відтворює певний звук. Або «ай-пиво».

Але додатки дедалі частіше стають корисними інструментами в цифровому світі. Наприклад, за допомогою спеціального сканера можна мобільним телефоном порівнювати ціни в магазині. Лише за кілька місяців ця програма принесла розробникам майже мільйон доларів.

Бестселер – музична гра з кульками

Один із фінансових першопрохідців індустрії додатків – американець Джефф Клейвір. Він давно відчув переваги онлайн-магазину Apple. Ринок відкритий для новачків, адже їм не потрібні складні контракти з операторами мобільного зв’язку. В принципі, кожен може продавати свої програми для мобільних телефонів в інтернеті. Грошима і досвідом Клейвір підтримав виробника ігор для мобільників Tapulous. Коли 2008 року онлайн-магазин відчинив свої віртуальні двері – продукція фірми теж була там. Музична гра TapTapRevenge стала бестселером.

«Над програмою довелося багато попрацювати, і ми мало не запізнилися до відкриття магазину. З боку Apple було кілька технічних труднощів. Але, на щастя, все вийшло. Через три дні ми стали номером першим у магазині", - розповідає Джефф Клейвір.

У грі TapTapRevenge гравець має ловити на екрані свого iPhone маненькі кульки, які стрибають по екрану під різну музику. Нові пісні можна завантажувати за додаткові гроші. Фірма Tapulous уже продала понад мільйон таких іграшок. Колись цю гру пропонуватимуть і для інших смартфонів, наприклад, для Android Google. Але поки що всі шляхи ведуть до Apple, каже Джефф Клейвір. «Ми прагнемо, щоб усі наші продукти, пропонували чудовий гральний досвід. Це виклик, на який виробники смартфонів ще повинні дати відповідь. Коли Android матиме ті ж властивості, що й iPhone, ми вироблятимемо й для Android".

Революція на ринку

«Думаю, буде дуже цікаво, хто продаватиме свою продукцію в магазинах для програмних додатків цього року. Наприклад, ми бачили, що в галузі ігор з’явилися нові виробники. Тепер ми бачимо, що й старі, традиційні виробники ігор відкрили для себе iPhone та інші платформи», - каже Ахим Барцкок з комп’ютерного журналу с´t.

Отже, після тестового періоду для Zynga, Tabulous та інших настало справжнє випробування. Журналіст Ахим Барцкок прогнозує зміни в усій індустрії програмного забезпечення. На його думку, ринок додатків для мобільних телефонів може в наступні роки обігнати ринок звичайних комп’ютерних додатків.

Автор: Мартін Гайдельбергер / Роман Гончаренко

Редактор: Леся Юрченко

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5075990,00.html

Категория: IT- новости | Просмотров: 576 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin