Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 26.04.2024, 21:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » Новости университета
« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
СНУ ім. В.Даля зберігає лідерські позиції в рейтингу університетів

Вслід за рейтингом внз «Компас» вийшов традиційний рейтинг «Топ-200 Україна». Результати рейтингу двохсот кращих університетів «Топ-200 Україна» опубліковані в газеті «Дзеркало тижня» № 22 (802) 12 – 18 червня 2010. Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля зайняв 27 позицію.

Виконавцем проекту виступила кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз і інформатика» (Україна) на підставі меморандуму, укладеного між цією кафедрою і центром ЮНЕСКО СЕПЕС. За інформацією «Дзеркала тижня», діяльність вишу визначалася за спеціально розробленою методикою за допомогою інтегрованого індексу рейтингової оцінки, який включає якість освіти, науково-педагогічний потенціал і міжнародне визнання. Цього року було зменшено вагові категорії по таким показникам, як кількість академіків та членів-кореспондентів НАНУ, масштаб вузу. Акцент було зміщено в бік визнання вузів на міжнародній арені. Якщо проаналізувати рейтинг за останні три роки, то можна побачити, що позиції лідерів не змінюються. Далівський університет у порівнянні з минулим роком покращив позиції в рейтингу на один пункт. Якщо дивитися на показники, то лідерство за одним критерієм піднімає вуз в загальному списку, так наприклад, за якістю науково-педагогічного потенціалу - 5,9 Луганський державний університет імені Т.Ш ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 613 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

У Далівському університеті директори шкіл Луганщини обговорили проблеми взаємодії з вишами

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся круглий стіл за участю директорів шкіл Луганщини, де були розглянуті питання профорієнтації та проблеми взаємодії загальноосвітніх середніх шкіл та вищих навчальних закладів. У заході взяли участь представники понад 70 шкіл міста і області.

Як зазначила начальник відділу загальної освіти Управління освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Тетяна Ткачова, в цілому по області падає кількість учнів, що може привести до нестачі абітурієнтів для вступу у вищі навчальні заклади Луганської області. «За останні 20 років у нас в 9-х класах спостерігається найменша кількість учнів - 11 300 осіб», - зазначила Тетяна Ткачова. За її словами, така ж складна ситуація спостерігається і з десятими класами. Така ситуація призведе до того, що через п`ять років кількість випускників може катастрофічно впасти. Крім того, багато школярів до сих пір не знають, яку спеціальність їм обрати. Саме у випускних класах має значення профорієнтаційна робота в школах, що також має велику кількість недоліків і не в повному обсязі виконується дирекцією. Оптимальним рішенням проблеми, що склалася, може стати співпраця між університетами ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 520 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

ЧИ ПРЕСТИЖНО БУТИ АРХІВІСТОМ ?

Архів.... щось в цьому слові є....

Архів – це один із резервуарів пам’яті людства. Аутентична інформація, що зберігається на сторінках архівних документів є історичним надбанням українського народу. Ще у стародавні часи люди черпали знання з архівного джерела, потік інформації якого дозволяв пізнати свою історію. Адже, як кажуть, «…ті, хто не знають свою історію, немов дітлахи».Взагалі від слова „АРХІВ” віє чимось давнім, архаїчним, минулим. Але архів – це і сучасність. „Модерн” пронизує усі сфери життєдіяльності суспільства, спричинюючи в інформаційній епосі процеси інформатизації й в архівній галузі. Тому людство, яке повсякчас цікавиться питанням свого походження, з’ясуванням родословної, має сьогодні значно ширші можливості в сенсі доступу до архівної інформації. Це, так би мовити, тенденція сучасності, нові прориви в актуалізації своєї праісторії. На допомогу, звичайно, приходять архівісти – кваліфіковані фахівці у галузі архівної справи, які виконують роботи, пов`язані з архівними технологіями. Еволюція кафедри архівознавства у Далівському університеті Сам Володимир Даль, ім’я якого у 2001 р. було присвоєно нашому навчальному закладу, створив для своїх нащадків справжнє архівне надбання. І той комплекс видань Козака Луганського, якими й нині користу ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 616 | Добавил: Professor | Дата: 24.06.2010 | Комментарии (0)

Студент-далівець визнаний найсильнішим юнаком у Європі

Студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Дмитро Семененко одержав перемогу на XXVI Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед юніорів. Він виступав у складі збірної команди України.

Дмитро виступав у ваговій категорії до 90 кілограмів і став першим у сумі триборства, в цілому на змаганнях «зібрав» 880 кілограмів. В окремих рухах - присіданні зі штангою і тяга штанги - Дмитро зайняв перше місце (355 кг і 305 кг відповідно). У жимі штанги лежачи він завоював срібло, зумів здолати вагу в 220 кг. Це не перша перемога студента факультету систем рейкових комунікацій СНУ ім. В. Даля на змаганнях такого рівня. З 2003 року Дмитро постійно перемагав на змаганнях обласного та всеукраїнського масштабів. У 2008 році він став призером на Чемпіонаті Європи, а в минулому, 2009 році, він став найсильнішим юнаком, посів перше місце на Чемпіонаті світу. Дмитро родом з Попасної. Там чотирнадцятирічним хлопцем він за братом пішов до спортзалу. Спочатку просто копіював його вправи. Пізніше його помітив тренер Андрій Івченко та запропонував спробувати себе у пауерліфтингу.

Підготувала: Наталія Вергуненко


http://www.snu.edu.ua/index.php?nmode=1078




... Читать дальше »

Категория: Новости университета | Просмотров: 597 | Добавил: Professor | Дата: 14.06.2010 | Комментарии (0)

Потяг мчить за обрій

або історія кращого факультету СНУ ім. В. Даля

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля були підведені підсумки наукової діяльності всіх підрозділів університету. Для визначення найсильнішого факультету, кафедри і вченого були використані 26 критеріїв. Помірятися силами вирішили 20 факультетів Далівського університету, розташованих на території Луганської області.

Серед основних критеріїв оцінювання можна виділити: кількість монографій, статей у спеціалізованому виданні України, статті, видані в країнах CНД і в далекому зарубіжжі; кількість заявлених патентів на винаходи; захист докторських і кандидатських дисертацій, - і це не повний перелік, необхідний для визначення кращих за підсумками минулого року. У цьому році найбільш сильним факультетом ВНУ імені В. Даля став факультет систем рейкових комунікацій. І це не дивно.

До витоків

Факультет систем рейкових комунікацій створений наказом ректора СНУ імені В. Даля Олександра Голубенка 28 серпня 2009 на базі навчально-наукового ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 616 | Добавил: Professor | Дата: 14.06.2010 | Комментарии (0)

Мы - Далевцы!

Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin