Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 26.04.2024, 16:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Январь » 27 » Паризькі студенти протестують проти кусючих цін на житло
23:12
Паризькі студенти протестують проти кусючих цін на житло

Паризькі студенти протестують проти кусючих цін на житло

 

Паризькі студенти протестують проти кусючих цін на житло у французькій столиці. Для свого протесту вони обрали незвичний спосіб: вони самовільно оселилися у старовинному паризькому палаці.

 

У Парижі мешкає багато французьких та закордонних студентів. Французька столиця налічує 18 університетів та велику кількість так званих елітних вищих шкіл. За більш-менш нормальним за ціною помешканням студентам іноді доводиться полювати не один місяць. Адже ціни на оренду житла в Парижі страшенно високі. Середня ціна за квадратний метр помешкання коливається близько 30 євро.

 

Проти такого несправедливого до студентів стану речей виступило молодіжне об’єднання «Чорний четвер». Причому зробило це у вельми незвичний спосіб. Члени організації захопили один з фешенебельних міських палаців у самому серці Парижа. Будівлю площею у дві тисячі квадратних метрів студенти незаконно займають ось уже кілька місяців. Власницею вілли є одна стара пані, яка, однак, уже багато десятиліть не мешкає у палаці.

 

Привернути увагу громадськості

 

«Коли ми сюди прийшли, тут було пусто, - розповідає один з новоспечених мешканців палацу Джонатан. - Так тривало вже роками. Власниця придбала будівлю 40 років тому і впродовж 30 років намагалася зробити тут ремонт, аж поки в неї не закінчилися гроші. Ці кімнати ніколи не здавалися в оренду».

 

Джонатан мешкає в палаці разом з 30 іншими студентами, що є членами об’єднання «Чорний четвер». Їх обурює, що в той час, як вони не мають де мешкати, сотні тисяч помешкань у Парижі простоюють пустими. Своєю оригінальною акцією вони мають намір привернути увагу уряду до цієї проблеми. Вони вже неодноразово намагалися пробитися на аудієнцію до президента Ніколя Саркозі, але той досі так і не знайшов для них часу.

 

Свою назву молодіжне об’єднання взяло від дня тижня, коли у французьких газетах виходять оголошення про оренду житла. Усе це - непристойно дорогі пропозиції, які ніяк не можуть стати в пригоді студентам, розповідає Анніка з німецького Ґеттінґена, яка також мешкає у палаці.

 

Кожен має право на гідне житло

 

«Це стало для мене великим полегшенням, адже я справді місяцями, практично, бомжувала, ночуючи то на одному дивані, то на іншому. Звісно, було дещо незвично оселитися в палаці, не сплачуючи жодної оренди. Але з іншого боку – я переконала себе, що кожен має право на гідне помешкання, а ця будівля нікому не була потрібною», - розповідає Анніка.

 

Коли молоді люди оселилися в палаці, будівля перебувала в плачевному стані. Джонатан каже, що з ними великий палац зажив новим життям і що це, мовляв, навіть подобається 87-річній власниці: «Вона якось приїжджала, боячись, що ми все тут рознесемо, але побачила, що це не так, і навіть була вдячна нам за те, що ми дбаємо про будинок».

 

Утім, дама таки подала скаргу до суду про виселення незаконних мешканців. Тепер, згідно із судовим рішенням, студенти мають залишити приміщення і, крім того, сплатити штраф у понад сто тисяч євро. Але молоді люди не журяться. Аби заручитися громадською підтримкою, вони влаштували на віллі день відкритих дверей і вечірку, чим у багатьох викликали симпатію.

 

 

Автори: Ангела Ульріх / Христина Ніколайчук

Редактор: Тетяна Бондаренко

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5156863,00.html
Категория: Зарубежные новости | Просмотров: 571 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin