Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Чт, 28.03.2024, 21:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Январь » 1 » Світ зустрів 2010-й: Нью-Йорк, Сідней, Берлін, …
15:39
Світ зустрів 2010-й: Нью-Йорк, Сідней, Берлін, …

Світ зустрів 2010-й:

Нью-Йорк,

Сідней, Берлін, …

 

Тріумфальна хода нового 2010 року і нового десятиліття, як завжди, супроводжувалася грандіозними світловими шоу по всій планеті. У Берліні до Бранденбурзьких воріт прийшли майже один мільйон людей.

 

У Німеччині найбільше новорічне гуляння вже традиційно влаштовується в Берліні біля Бранденбурзьких воріт. Щоправда, цього разу минулорічний рекорд, коли на свято вийшло понад один мільйон осіб, подолати не вдалося. Кажуть, що для цього було занадто холодно й одночасно вогко. Але цифри все одно вражають: за оцінками організаторів, у новорічному гулянні цього року взяло участь від 850 тисяч до 950 тисяч осіб.

 

БерлінBildunterschrift: Берлін

 

Промоклі ноги стали тим елементом, який пов’язував веселу юрбу в німецькій столиці. Не дивно, що біля Бранденбурзьких воріт можна будо придбати навіть теплі шкарпетки. До кожної проданої пари винахідлива торговка додавала ще пару целофанових кульків для ніг у промоклому взутті. Опівночі яскравий феєрверк освітлив небо над Берліном і весела юрба кинулася обійматися й цілуватися під хіти Майкла Джексона. Дискотека під відкритим небом тривала до п’ятої ранку.

 

Грандіозний феєрверк у Сіднеї

 

Першими ж на планеті Новий рік зустріли близько 5 тисяч мешканців тихоокеанського острова Кірітіматі, що належить до держави Кірибаті. 31 грудня, о 12.00 за київським часом, коли Європа ще тільки готувалася до зустрічі Нового року, там уже відкупорювали шампанське. Потім долучилися Нова Зеландія з Австралією та інші країни Тихого океану.

 

СіднейBildunterschrift: Сідней

 

У Сіднеї діяла заборона на вжиток спиртних напоїв, зате можна було насолодитися величезним яскравим феєрверком у небі над знаменитою будівлею сіднейської опери. Для цього використали 36 тисяч одиниць піротехніки.

 

Люті морози в Росії весна в Греції

 

В Москві новий рік зустрічали з найпотужнішими снігопадами, рівних яким не було десятки років. За даними міської влади, для того, щоб зробити святкування можливим, довелося вивезти з центру російської столиці 2 тисячі вантажівок зі снігом. 120 тисяч людей віддячили господарям Москви своєю присутністю на Червоній площі. Салют традиційно кілька хвилин освітлював куполи собору Василя Блаженного. На озері Байкал зустріч Нового року відбувалась за температури мінус 50, повідомляє інформагентство dpa. Натомість Південній Європі новий рік приніс потепління. Греки святкували новорічну ніч за весняної погоди. Уночі в Афінах була температура плюс 17.

 

Туман у Парижі й колективний поцілунок у Венеції

 

У Парижі на площі Трокадеро біля Ейфелевої вежі зібралося приблизно 70 тисяч людей. На них чекав унікальний світловий й звуковий спектакль, приурочений до 120-ї річниці неповторної паризької вежі. Однак той, хто хотів насолодитися видом на святково освітлену Ейфелеву вежу здалеку був розчарований – французьку столицю оповив туман.

 

ПарижBildunterschrift: Париж

 

Проливний дощ не став перешкодою для римлян. 20 тисяч танцювали на концерті під відкритим небом, який влаштували перед Колізеєм. У Венеції 25 тисяч людей зустріли 2010-й рік колективним поцілунком на площі Святого Марка. При цьому їм не вдалося уникнути мокрих ніг. Через повінь одна з найвідоміших площ була затоплена: як повідомляється, в новорічну ніч рівень води там сягав 20 сантиметрів.

 

У Мадриді, який на півроку перебере на себе головування в ЄС, влаштували світлове шоу, під час якого на прапорі Євросоюзу демонструвалися символи європейських міст.

 

Спокій американців охороняють люди в цивільному

 

На площі Таймс-Сквер у Нью-Йорку близько 1 мільйона людей, незважаючи на дику стужу, прийшли подивитися на церемонію спуску кришталевої кулі. Останні секунди старого року провели під пісню «Imagine» Джона Леннона, а новий почався співом Френка Сінатри - «New York, New York».

 

Нью-ЙоркBildunterschrift: Нью-Йорк

 

На площі в серці Мангеттена панував дух свята, навіть попри те, що після спроби теракту на літаку рейсу Амстердам-Детройт 25 грудня тут чергували тисячі поліцейських, а також агентів служб безпеки в цивільному. А в середу Таймс-Сквер тимчасово закрили, через появу підозрілого автомобіля. Втім, тривога виявилось хибною. 

 

Захар Бутирський / Володимир Медяний / AFP / dpa

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5074827,00.html

Категория: Зарубежные новости | Просмотров: 721 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin