Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 29.03.2024, 02:49
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Март » 4 » Співробітництво Далівського університету з Німеччиною у галузі ливарного виробництва вийшло на новий етап
06:34
Співробітництво Далівського університету з Німеччиною у галузі ливарного виробництва вийшло на новий етап

Співробітництво Далівського університету з Німеччиною у галузі ливарного виробництва вийшло на новий етап

Нещодавно побачив світ спільний підручник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (кафедра «Промислового та художнього литва») та Магдебурзького університету імені Отто-фон-Гюрике (кафедра «Литва та ОМТ») «Виробництво виливків». Книга розрахована на студентів спеціальностей «Обладнання ливарного виробництва», «Ливарне виробництво».

Міністерство освіти та науки України ухвалило його до видання з грифом «Затверджено як підручник для студентів вищих навчальних закладів» (№ 1.4/18-Г-2696). Над створенням підручнику працював кваліфікований склад: ректор СНУ ім. В.Даля професор д.т.н. Олександр Голубенко, доцент к.т.н Анатолій Голофаєв, доктор Бем Інгольф, професор доктор Рюдигер Бер, професор д.т.н. Юрій Гутько, доцент к.т.н. Мірослава Рей.

Книга складається з чотирьох глав. У підручнику розглянуто питання виробництва виливків та розробки ливарної технології, наведено методи формоутворення, склад та послідовність розробки проектів. Також викладені основні методичні вказівки для розробки ливарної технології при виконанні курсового проекту з технології ливарного виробництва, а також технологічної частини дипломного проекту.

Написання спільної книги – це еволюційний етап в співробітництві двох університетів, яке розпочалося у 2005 році. Тоді першою ластівкою стала співпраця з професором Рюдігером Бером. Він, до речі, двадцять років тому закінчив з відзнакою тоді ще Луганський машинобудівний інститут (зараз СНУ ім. В.Даля). Під час навчання брав активну участь у студентській науковій роботі на кафедрі ливарного виробництва, отримав авторське свідоцтво на „Електромагнітний сепаратор”. Сьогодні професор Рюдігер Бер працює у Технічному університеті Магдебургу, де керує відділом ливарних технологій та обробки металів тиском Інституту технологій виробництва і управління якістю. У минулому році Рюдігеру Беру присвоєно почесне звання «Почесний професор СНУ ім. В.Даля».

Під час цього візиту він розповів в інтерв’ю про враження від зустрічі та поділився планами щодо співробітництва: «Дуже приємно бачити мою рідну Альма-матер, що є по-справжньому вищім навчальним закладом європейського типу. Цим високим вимогам відповідають і технічне оснащення, і нові корпуси. А найголовніше - люди, які тут працюють і намагаються зробити підготовку майбутніх фахівців ще кращою і якіснішою. Тому я впевнений, що співробітництво наших університетів буде й надалі досить тісним й плідним. Під час мого візиту в Луганськ мені довелось поспілкуватися з великою кількістю студентів Далівського університету, і я впевнений, що серед них є багато потенційних аспірантів Магдебурзького університету. Студентам з такою підготовкою ми будемо тільки раді».

Співробітництво кафедр різних країн почалось з роботи над удосконаленням підготовки університетами інженерних та педагогічних кадрів, проведенням наукових досліджень колективами лабораторій вузів. Налагоджено сумісне керівництво докторантами (професор Гутько Ю.І. та професор Рюдегер Бер), що навчаються у Магдебурзькому університеті.

У 2009 році випускником Далівського університету кафедри «Промислового та художнього литва» Станіславом Сидоренко захищена кандидатська дисертація в Магдебурзькому університеті імені Отто-фон-Гюріке. В наступному планується захист дисертацій випускників Ольги Полянської та Наталії Тучкової (наукові керівникі проф. Р.Бер та проф. Гутько Ю.І.).

Зараз студенти кафедри «Промислового та художнього литва» СНУ ім. В.Даля мають можливість проходити переддипломну практику в компанії Arcelor Mittal міста Бремен. Вже п’ять випускників-далівців по запрошенню працюють за фахом на провідних заводах. До навчання у Далівському університеті все більше цікавості виявляє і німецька сторона. Так, вже приступає до занять по магістерській програмі за спеціальністю «Ливарне виробництво чорних і кольорових металів» Райнер Бергер зі Штутгарта.

Серед подальших планів по співробітництву – сумісне видання наступного міжнародного підручника з комп’ютерного моделювання ливарних процесів. Зараз силами обох колективів підготовлений пакет документів на проведення спільної науково-дослідної роботи в галузі ливарного металознавства, яка рекомендована відповідними державними структурами Німеччини та України і знаходиться на стадії узгодження. Також досягнута домовленість між компанією «Berger Consult» (м. Штутгарт, Німеччина) та кафедрою щодо можливості співробітництва у галузі проведення наукових досліджень електромагнітного литва, а також навчання співробітників компанії на кафедрі «Промислового та художнього литва» за напрямком «Ливарне виробництво чорних та кольорових металів». Серед значущих планів – розробка проекту гранту щодо отримання кафедрою «Промислове та художнє литво» металографічної ливарної лабораторії від компанії Arcelor Mittal.


http://snu.edu.ua/index.php?nmode=1012

Категория: Новости нашего региона | Просмотров: 658 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin