Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Вт, 16.04.2024, 14:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Январь » 2 » Друга хвиля кризи прийде з країн "третього світу", – експерти
20:23
Друга хвиля кризи прийде з країн "третього світу", – експерти

Друга хвиля кризи прийде з країн "третього світу", – експерти

18:50, 02.01.2010

Серія великих банкрутств у країнах "третього світу", стане стартом нової хвилі біржових падінь і обвалу спекулятивних цін на сировинних ринках.

Поштовх до переходу економічної кризи в нову швидку фазу розвитку буде дано, ймовірно, подіями за межами США. До такого висновку прийшли фахівці центру економічних досліджень Інституту глобалізації та соціальних рухів (ІГСО), проаналізувавши основні ризики поглиблення кризи в 2010 році, пише Обозреватель.

Влада США змогла в минулому році перекласти багато проблем на економіки інших держав, вважають в центрі. "Оздоровлення" американського господарства поєднується із збільшеними за 2009 проблемами в економіках інших країн, що і несе головну загрозу в 2010 році.

Полегшення стану фінансового сектора США в 2009 році збіглося з поступовим накопиченням проблем банками інших держав, особливо країн економічної периферії. Різко зросла дефіцитність бюджетів, знизилися податкові надходження і рентабельність підприємств.

"Уряди повсюдно вживали заходів щодо збереження прибутковості експорту, часто замкнутого на США. Положення національних споживачів підривалося на благо стабільності зовнішнього збуту. Завдяки цьому криза могла глибше вражати економіки країн, периферійних по відношенню до США без обвалення експорту", - вважає директор ІГСО Борис Кагарлицький .

За його словами, створювалися умови для старту "другої хвилі" поза США. Першим сигнал прийшов з Об'єднаних Арабських Еміратів: неплатоспроможним виявився державний холдинг Dubai World.

У 2008 році епіцентром кризових процесів у світовому господарстві були Сполучені Штати. Біржові і цінові падіння відбувалися під впливом гучних американських банкрутств, даних про скорочення попиту і виробництва.

"Стабілізація 2009 року також була, в основному, продиктована станом фінансових інститутів США. В даний час зонами найбільшої вразливості світового господарства стають інші держави. Перш за все, це країни з слаборозвиненими внутрішніми ринками. У їхньому числі: арабські держави, східноєвропейські та азіатські держави (що не входять до числа найбільших), країни Латинської Америки, Північної і Південної Африки ", - говорить керівник центру економічних досліджень ІГСО Василь Колташов. Згідно з його оцінкою, 2010 рік не один раз принесе звістки про прорив "слабких ланок". Країнам-лідерам доведеться реагувати на проблеми в різних частинах світу, щоб відкласти прихід "другої хвилі".

У другій половині 2009 року провідні політики зробили чимало гучних заяв про завершення найбільш проблемної фази глобальної кризи. Співзвучні декларації приймалися різними урядовими форумами. У Росії "позитивний баланс" другого року кризи зводився по знизити інфляцію і порівняно низькою офіційною безробіття.

Причиною зупинки зростання цін було закріпилася в другій частині минулого року падіння доходів трудящих. Подібним чином ситуація виглядає в багатьох країнах промислової та сировинної периферії світового господарства. Слабкість зовнішніх ринків загрожує в 2010 році зірвати план адміністрації США по експортному розвитку індустрії та сільського господарства.

Протекціонізм продовжує посилюватися, що також створює перешкоду підвищенню зовнішнього збуту американських товарів. Зовнішні джерела здатні підштовхнути економіку США до відновлення швидкого падіння, що стане стимулом до загального поглиблення кризи, йдеться в повідомленні прес-служби ІГСО.

Разом з тим не варто забувати і про серйозні проблеми, які можуть виникнути і великих держав третього світу, наприклад, у Китаю. Китайська промисловість продовжує втрачати зовнішні ринки збуту. У перспективі це може призвести до краху експортної орієнтації економіки КНР, причому переорієнтувати більшість підприємств, що працюють на зовнішній ринок, не вдасться.

Так як споживання в США і ЄС продовжує знижуватися, втрати китайської індустрії від кризи можуть виявитися одними з найбільших у світі.

http://www.zaxid.net/newsua/2010/1/2/185039/

Категория: Зарубежные новости | Просмотров: 733 | Добавил: Professor | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Мы - Далевцы!

Календарь
«  Январь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin