Кафедра
Инженерных дисциплин
 
Краснодонский факультет инженерии и менеджмента
Восточноукраинского национального университета
имени Владимира Даля
Пт, 19.04.2024, 16:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Форма входа

Категории раздела
Новости Факультета!!! [141]
Новости нашего региона [484]
Новости науки и техники [1134]
IT- новости [933]
Авто-новости [98]
Сообщения об интересных событиях [414]
Зарубежные новости [203]
Новости материаловедения [74]
Водород [28]
Сведения о влиянии водорода. Водородная энергетика.
Здоровье [126]
Новости образования [48]
Новости университета [43]
Новости Украины [70]
Разное [320]
Триботехника [1]
Компьютерные игры [43]
Программирование [9]
Подготовка к поступлению [162]

Поиск

Главная » 2010 » Март » 26

Далівський університет: 90 років служіння науці

27 березня цього року загальновизнаний, один з найбільших та авторитетніших навчальних закладів України - Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля - переступає свій 90-річний ювілей. Сьогодні о 14:30 в актовій залі університету відбудеться відкрите урочисте засідання Вченої ради.

Виш є найбільшим підприємством на Луганщині, найпотужнішим університетом за якісним складом викладачів та найбільшим серед навчальних закладів за контингентом студентів, які здобувають вищу освіту. Постановою Кабінету Міністрів України № 227 від 24 березня 2010 Східноукраїнському національному університету імені Володимира Даля присвоєно статус самоврядного (автономного) дослідницького національного університету. Тим самим, СНУ ім. В. Даля удостоєний цього самого високого статусу для університетів третім у Лівобережній Україні та чотирнадцятим в Україні. Під час створення у 1920 році виш отримав назву «Луганський вечірній робітничий технікум». На той час це був перший вищий навчальний заклад у Луганську з підготовки кадрів для машинобудівних підприємств, що мав тільки механічний та електротехнічний факультети та налічував 132 студенти (здебільшого це були робітники паровозобудівного й патронного заводів). Перший випуск спеціалістів-інженерів було здійснено у ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 632 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Президент України привітав колектив СНУ ім.В.Даля

З 90-річчям заснування вишу колектив Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля привітав Президент України Віктор Янукович.

Зокрема, в тексті привітання, розміщеному на офіційному сайті Президента України (http://www.president.gov.ua/news/16785.html) говориться:

«Шановні друзі!

Щиро вітаю професорсько-викладацький склад, студентів, увесь колектив Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля із 90-річчям від дня заснування.

Ваш університет є одним із провідних вищих навчальних закладів України, величезним освітньо-науковим комплексом, який справедливо вважається лідером технічної освіти та науки у нашій країні. Його випускники успішно працюють у багатьох галузях вітчизняної промисловості, примножуючи економічну міць української держави. Переконаний, що ви і надалі будете йти в авангарді освітнього процесу, виховувати для країни сучасних висококваліфікованих спеціалістів. Нехай натхнення, творча робота вашого колективу і надалі сприяють науково-технічному поступові України та забезпеченню її конкурентоспроможності як у Європі, так і в у ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 592 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)


У Далівському університеті визначили переможців Кубка ректора з баскетболу
У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся Кубок ректора з баскетболу серед викладачів і співробітників, присвячений 90-річчю заснування вишу. У змаганнях взяли участь близько 30 осіб, які склалися в чотири команди: факультетів прикладної механіки й матеріалознавства, масових комунікацій, природничих наук і збірної транспортних факультетів (систем автомобільних комунікацій, систем рейкових комунікацій, логістики). «Сьогодні ми відкриваємо перший Кубок ректора з баскетболу, - сказав на відкритті змагань завідувач кафедрою фізичного виховання професор Валентин Ляпін. - Вважаю, що викладачі й співробітники підтримають проведення цих змагань. Можливо, надалі в цій боротьбі будуть брати участь і жіночі команди». У фінальній грі зустрілися команди факультетів масових комунікацій і прикладної механіки й матеріалознавства. У підсумках напруженої боротьби перемогла команда факультету масових комунікацій. Кубок ректора з баскетболу вручили деканові факультету Тетяні Мироновій. Почесне третє місце одержала збірня команда транспортних факультетів.

http://www.snu.edu.ua/index.php?nmode=1026
Категория: Новости университета | Просмотров: 579 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Творчі колективи Далівського університету підтвердили звання «народних»

У Луганському обласному академічному російському драматичному театрі відбувся звітний концерт народних ансамблів козачої пісні «Вольниця» і народного танцю «Світоч» Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Гості концерту - заступник міської ради Антоніна Кузьменко і начальник управління культури і туризму Луганської обласної державної адміністрації Ірина Григор’єва - провели нагородження проректора з науково-педагогічної роботи Галини Щедрової, керівників творчих колективів Людмили Бобкової та Лариси Коротун, найбільш активних студентів за вагомий внесок в розвиток національної культури та з нагоди 90-річчня створення вишу. «Я з гордістю згадую свої студентські роки, тому що я двічі була студенткою Далівського університету. Це найкращий колектив, - відмітила у привітному слові заступник міської ради Антоніна Кузьменко. - Сьогодні напередодні ювілею університету ми ради зустріти два улюбленіших творчих ансамблі – «Світоч» і «Вольниця». Колективи виповнили більше 20 танців і пісень. За результатами звітного концерту атестаційна комісія на чолі з Головою й співголовою атестаційної комісії: народною артисткою України Вірою Андріяненко та директором Обласного центру народної творчості, Заслуженим працівником культури України Васильом Яровим втретє підтвердили ... Читать дальше »
Категория: Новости университета | Просмотров: 633 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Колесніков: Московський транспортний вузол можна вважати прикладом

В Україні залучать іноземних підрядників для швидкого та якісного проектування автомобільних доріг, заявляє віце-прем`єр України Борис КОЛЕСНІКОВ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив учора на прес-конференції в Донецьку.

За словами Б.КОЛЕСНІКОВА, в Україні нині одна з великих проблем у підготовці країни до проведення фінального туру Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 – це проектування нових автодоріг.

«Найбільша проблема на сьогоднішній день – це проектування автомобільних доріг. На жаль, у такому обсязі Україна їх ніколи не проектувала», - сказав віце-прем`єр-міністр. Він зазначив, що «тому буде окрема нарада в Києві, куди запросять «Укравтодор», який повинен, відповідно, залучити іноземних підрядників для того, щоб швидко та якісно спроектувати українські дороги».

На думку Б.КОЛЕСНІКОВА, сьогодні прикладом транспортної розв`язки можна вважати Московський транспортний вузол, тому за досвідом можна звернутися до московських проектувальників.

«Ми звернемося до проектних інститутів Москви... вони подібні завдання вирішували останні 10-12 років, у них є досвід. Ми звертатимемося до Мосради за допомогою, це вже очевидно», - сказав віце-прем`єр-міністр. Але при цьому він додав, що також у вирішенні цього питання «ми звертатимемося до німецьких проектних компаній і, можливо, до голландських компаній».


http://unian.net/ukr/news/news-369414.html

Категория: Новости нашего региона | Просмотров: 619 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Издательство 2K Games сказало когда выйдет долгожданный криминальный экшн Mafia II

05:46 26.03.2010 Jungle

Издательство 2K Games объявило дату выхода продолжения игры Mafia, сообщает Eurogamer. Американский релиз Mafia II состоится 24 августа, а европейские геймеры смогут приобрести ее 26 августа.

Криминальный экшн Mafia II выйдет одновременно на персональных копьютерах и консолях PlayStation 3 и Xbox 360. За разработку проекта отвечает студия 2K Czech, ранее известная как Illusion Softworks. Игра была анонсирована в августе 2007 года. Первоначально предполагалось, что она выйдет не позднее октября 2009 года, однако издатели несколько раз переносили релиз.

Новый видеоролик с выставки Gamescom

Действие продолжения Mafia будет происходить в 1940-1950-е годы, а главным героем игры станет начинающий мафиози Вито Скарлетти. Игра представляет собой экшн с видом от третьего лица, в котором персонаж может перемещаться по городу на автомобилях и пешком и выполнять различные задания.

Первая часть игры Mafia вышла в 2002 году на консолях PlayStation 2 и Xbox, а также на персональных компьютерах. События игры разворачивались в Америке 1930 годов. Mafia получила довольно высокие оценки критиков: так, средний рейтинг PC-версии по версии Game Rankings, составляет 89,63 процента.

По материалам: "Lenta.ru

http://ru.proua.co ... Читать дальше »

Категория: Компьютерные игры | Просмотров: 660 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

Здоровье сердца зависит от жиров

Группа ученых из Гарвардской школы Общественного здоровья, Бостон, Массачусетс, решила восполнить существующий пробел в медицинских и диетологических знаниях. Они обработали результаты всех рандомизированных клинических испытаний, прошедших до июня 2009 года, в ходе которых участники заменяли насыщенные жиры полиненасыщенными. Возглавил исследовательскую команду доктор Дариуш Мозаффариан, ассистент, доцент кафедры эпидемиологии Гарвардской школы Общественного здоровья. Он объяснил, что их интересовали лишь те исследования, в ходе которых увеличение потребления полиненасыщенных жиров "происходило как минимум в течение года, в которых была контрольная группа и учитывалась частота инфарктов миокарда и, или смертей из-за проблем сердечно-сосудистой системы". Таким критериям отвечали восемь исследований, содержащие данные о 13 614 участниках и 1042 случаях ишемической болезни сердца.

"Результаты, полученные в предыдущих рандомизированных контролируемых исследованиях о связи снижения насыщенных жиров и количества сердечно-сосудистых заболеваний, оказались очень противоречивыми, - говорит доктор Мозаффариан. - Однако большая их часть свидетельствует об отсутствии значимых изменений". Но в ходе последнего исследования выяснилось, что замена насыщенных жиров полиненасыщенными снижает риск развития ишемической болезни сердца на 19%, и чем дольше человек придерживается такой диеты, тем лучше результат.

Рекомендации, которые дают своим пациентам диетологи, лишь отчасти согласуются с этими данными. Например, Медицинский институт рекомендует получать не более 10% всей дневной энергии из полиненасыщенных жиров, а некоторые специали ... Читать дальше »
Категория: Здоровье | Просмотров: 610 | Добавил: Professor | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

eBay запустил русскоязычную версию аукциона

Поделиться: в twitter в facebook в livejournal в google buzz
25 марта 2010 | 18:25

Интернет-аукцион eBay официально запустил российскую версию системы международного шопинга eBay International Market. Благодаря новому ресурсу пользователи из России получили дос ... Читать дальше »

Категория: Сообщения об интересных событиях | Просмотров: 528 | Добавил: Professor | Дата: 25.03.2010 | Комментарии (0)

Швеция стала первой место в мире по использованию IT

Поделиться: в twitter в facebook в livejournal в google buzz
25 марта 2010 | 22:44

Всемирный экономический форум (ВЭФ) провел очередное ежегодное исследование ... Читать дальше »

Категория: IT- новости | Просмотров: 616 | Добавил: Professor | Дата: 25.03.2010 | Комментарии (0)

Мы - Далевцы!

Календарь
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей

Наши партнёры
  • Кафедра гуманитарных и социально-экономических дисциплин
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Copyright MyCorp © 2024     Created by Alex Kalinin